Skip to main content
  • 26.07.2022.

Dennis Cruz jedan je od stupova underground house i tech zajednice

Španjolska deep tech ikona Dennis Cruz već desetljećima vlada plesnim podijima, učvršćujući svoju reputaciju jednog od najtraženijih izvođača dance glazbe

Piše: 

Pokupio je mnoge nagrade i nominacije od poput trećeg mjesta za Najboljeg tech house izvođača na Beatportu do priznanja iz 2016. koje mu je dao RA kao izvođač koji je bio na najviše ljestvica, a tu su još i mnogobrojne pozicije broj 1 na Beatport Chartu.

Kao DJ i producent doista postavlja trendove svojim svježim zvukom. Španjolac nikad nije daleko od vrhova ljestvica zahvaljujući visokoj stopi izdavanja na etiketama kao što su Snatch!, Moon Harbour, Solid Grooves, Suara, Lemon-Aid i Suruba X.

Nije ni čudo što je naišao na naklonost velikih imena poput Jamieja Jonesa i Josepha Capriatija, Rogera Sancheza i Marca Carole, koji često posežu za njegovim pjesmama kada trebaju ostaviti dojam.

I kao DJ, Dennis uvijek smišlja uzbudljiva glazbena putovanja koja tjeraju ljude da osjećaju prave emocije dok plešu cijelu noć. Satkao je svoje široke glazbene utjecaje i glatku mješavinu stilova diljem Europe od Grčke do Velike Britanije, Sjeverne i Južne Amerike, Rusije i cijele Australije.

Izdao je album Roots na Crosstown Rebelsu, uz pregršt glazbenih utjecaja i dotičući se svega, od funka, salse i flamenca do housea i disca. Jedan je od brojnih DJ-a koji puštaju ovog vikenda na drugom izdanju Zadar Sunset festivala. Ulaznice su dostupne na Entrio!

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
schulz mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2