Skip to main content
  • alt
  • 25.09.2015.

Domaća i regionalna ekipa trese ADE

Jedan grad, pet dana, pet noći, 20 godina postojanja, preko 2000 umjetnika, 340 evenata, 100 lokacija, 400 novinara, 5000 stručnjaka, 365 000 posjetitelja, sve je ovo golemi ADE.

Dva desetljeća od startnog pištolja ADE je mutirao u globalnu elektroničku hidru, najvažniji godišnji presjek scene, sažetak najznačajnijih umjetnika i presjek inovativnih praksi i tehnologija koje tek imaju doći i nastala je najveća globalna platforma elektronike. 
 
S prstom čvrsto na pulsu društvene žile kucavice uz noćni program kojim zvučnici stavljaju pukotine u betonske zidove ovdje je i dnevni Playground orijentiran na izložbe, edukacije, promocije, trgovinu, networking i oh još toliko toga da te uhvati vrtoglavica i poželiš da je kloniranje ili vremenski stroj bliže na znanstvenoj traci kako bi mogao uhvatiti sve. No kako tome nije tako, zateknu li te stopala od 14. do 18. listopada na ulicama Amsterdama posjeti barem pokoji event naših domaćih i regionalnih jer Bakan ne bi bio Balkan bez vlastitih konja za trku. Ati su u naponu snage!

alt

 
14. listopada u ClubNL odvija se godišnji showcase LIWYN-a, EEMM-a i Pilot agencije. Uz Blacksoula ovdje će biti između ostalih i Rene Amesz (Toolroom), Funkerman (Can You Feel It Records), The Shapeshifters (UK), Roog & Erick E, My Digital Enemy (UK)… Za poslovne partnere, kolege i prijatelje rezerviran je dio između 19 i 21 sat na koji se upada samo uz pozivnicu, a od 9 do tri ujutro nastavlja se na partiju na koji ti je ulaz u potpunosti free. A još jedan bonus je da će se na lineup ugnijezidit i Gramophonedzie
 
15. listopada u 21 sat na Luigi Rocca presents u Clubu Stereo upadaju Alex Seda, naš domaći DancelectricPhilipe, DJ Diass, Luigi Rocca sam, Simone Vitullo i Third Son kao dio 303 Lovers ekipe. 

alt

 
Tako će se 16. listopada predstaviti i gospodin Haris Čustović prezentacijom i predavanjem za InDeep’n’Dance Records, od 13 do 16 sati, na kojem će se pozabaviti tehnikama glazbene produkcije i posebnu pažnju posvetit međuprostoru intervencija između elektroničke i akustične glazbe. Predstavit će i svoj vlastiti Laus label u formi live seta koji će uključiti i njegovo novo izdanje na Dexonovom InDeep’n’Dance Recordsu.
 
Na Circoloco u Loveland Mediahavenu pak 17. listopada stiže i domaći dragulj internacionalnih pozornica Petar Dundov gdje mu se na eventu od 22 do 7 ujutro pridružuju i Seth Troxler, Apollonia, The Martinez Brothers, Davide Squillace, Black Coffee, Art Department, Damian Lazarus, Nicole Moudaber, Cassy, Kerri Chandler, Steve Rachmad, Boris Werner, DJ W!LD i Sossa. Mediaheaven je upravo to, raj. Tri međupovezane sobe koje variraju od prostorije s 12-metarskim stropom do mutnijeg podruma genijalna su lokacija bez ikakvih zvučnih ograničenja i sa zvijeri od soundsystema. Sama lokacija na ADE je debitirala 2014.

alt

 
Od regionalnih pak na ADE stiže i Gramatik u Melkweg od 19 do 22 sata. Gramatik uči sintaksu i sintagmu elektronike uz elemente jaza, soula, teškog elektra i hi hop beatova.
 
Na ADE Special Dido Events 17. listopada stižu Umek i Coyu + 1605ers. Od tisućušetopetaša stižu Dosem, Ramiro Lopez, Siwell. Iako je godinama radio isključivo kao solo umjetnik, Umekov B2B s Coyuom je eksplodirao i pošao okružiti zemlju. Za sada najazapamćeniji nastup bio je na Terrace pozornici ibiškog Spacea.
 
Za sve detalje skoknite na službene stranice ADE-a. Ako je povijest ikakva učiteljica i možemo suditi po godinama iza nas kada je svaka podizala ljestvicu kvalitete za crticu gore, ovo izdanje bi trebalo biti kruna 20 godina predanog rada goleme mašinerije stručnjaka. Stoga ako je ikako moguće planirate li u bližoj budućnosti malo amsterdamskih izleta neka to bude baš u ovom periodu. Grad nikada nije toliko živ. Ne zaboravite ostaviti srce na posiju s našima, donijet će ga nazad kada se vrate kući!
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2