Skip to main content
  • alt

Festivali hrvatskih promotora

Iako su kalendari prljavi lažljivci koji sugeriraju kako je službeni početak ljeta još tri tjedna udaljen, festivalske najave i uzvisine na koje se penje živa se ne bi složile.

 
Stoga donosimo pregled onih s kojima friško ili već uhodano godinama surađujemo i iza kojih stoje domaći promotori. Trava ponekad jest zelenija preko ograde, ali od kuda mi gledamo poprilično se zeleni zahvaljujući vrijednim i iskusnim ljudima. Dajemo vam vrijeme, mjesto, ponekog headlinera a kliknete li na link on vas vodi do više informacija o svakom pojedinom festivalu.
 
Od 5. do 7. lipnja Šibenik pleše na novi Deboto festival odlučan u namjeri da dovede zavodljivu selekciju soula, jazza, elektronike i world music-a na tvrđavu Sv. Mihovila i gradske ulice, a zasvirat će Omar, Hailu Mergia Trio, Eddy & Dus ft. Matija Dedić, Mangroove, Rainer Trueby, Tom Wieland, Alex Barck, Stipe Širinić, Eddy Ramich, Kid VA…

alt

 
Najveći hrvatski open air festival, jedan od onih pravih hard core kako spada festivala, onaj koji je Huffington Post okarakterizirao Woodstockom 21. stoljeća, odvit će se na otoku ničega drugog do mladosti na zagrebačkom moru, Jarunu, od 22. do 24 lipnja i na lineupu su La Roux, Batida projekt Pedra Coquenãoa, Johnatan… Dobro došli na INmusic!

alt

Plimni val mladosti TOY festivala zapljusnut će creski rt Tarej od 3. do 5. srpnja. Dok nježni ljetni vjetar nosi mirise kadulje i lavande na bini te u tri dana čeka preko 30 glazbenih imena porazbacanih na 3 floora. Za do sada poznati lineup skokni ovdje.

alt

Pula je mjesto koje se očito nalazi u središtu nekih podzemnog energetskog pentagrama koji garantitra dobre festivale pa tako započinje prštati životom na Seasplash festivalu koji će dobrim zvukom prskati okupljene do sitnih jutarnjih sati od 16. do 19. srpnja uz Inner Circle, Elemental, Digitron Sound System… Za čitav lineup proviri na službenoj FB stranici 13. Seasplasha.

alt

Tvrđavu Punta Christo od 16. -19. srpnja zauzima Goulash Disco Festival koji se ponosi time da su ga financirali samo njegovi sudionici kroz crowd funding a do sada poznate stanovnike lineupa možete provjeriti klikom na ime festivala.

Želio si pobjeći u Acapulco? Sada možeš. Ovoga puta Voi’Sa te poziva na legendarnu plažu u Supetru na Braču. proplesali su već pet ljeta a to će učiniti i ovoga od 30. srpnja do 1. kolovoza uz Grega Wilsona, Joeya Negra, Breacha, Ramicha, Soulparlora, Tome Ricova, Funkytraina, Hrwoea, Pille & Duda Dudes, Jakir brothers, Kid Va & Bocca Sofistifunk feat. Ivan Škvorc/sax…


alt

Šibenik 31. srpanj i 1. kolovoz rezervirani su za dugi elektronički tango pod mjesečinom. Moondance festival rasplesat će Trogir u tvrđavi Kamerlengo uz Davea Clarkea, Sayteka a ostala imena samo što nisu kapnula.

 
Šibenik pak također zove sva super uha na baš njima namijenjen festival od 3. do 5. kolovoza na tvrđavu Sv. Mihovila gdje zaštitnik grada širi golema krila ponad ekipe kao što su Einsturzende Neubauten, Sun Kil Moon, Of Montreal, King Khan and The Shrines, Ought, Rosetta, Vvhile, Nikki Louder i Vlasta Popović, Merchandise, Pridjevi, Fog Sellersi i Flogging Molly.

alt

 
Od 6. do 8. kolovoza Split te poziva na EDM fantaziju Split Beach Festivala na kojem te kao bomba na lineupu čeka Fedde le Grand. Dođi na Bačvice!

7. i 8. kolovoza Zadar će postati sasvim nešto drugo. Atrakciju morskih orgulja zamijenit će ovoga puta sati i sati plesa s pogledom na pućinu na Viva Riva festivalu a za sada su ovdje za vas Sam Paganini i Marco Bailey. Viva la sjajnost kolovoza!

alt

Međimurje od 7. do 9. kolovoza gori na trećem po redu Forestlandu. Uz inovativna tehnička rješenja i animacijske sadržaje od kojih ne znaš što bi prije glazbenu pozadinu pružaju Sick Individuals i Dub Vision.

alt

Uvala Velika Duba u Živogošću 14. i 15. kolovoza postaje dom potpuno drugačije percepcije stvari, jedne od onih koja mijenja sve i pretapa stres u uživanje u životu. Stoga te na Adriatic Perceptionu s mixetama spremni čekaju nizozemsko-ćileanski Ramon Tapia i Silicone Soul.

alt

Od 19.do 24. kolovoza iznova se odvija prekrasna festivalska priča za one koji ne prihvaćaju svijet kakav jest već vide alternativne načine postojanja koji ispunjavaju cijeloga tebe. Dođi na Modem festival na Mrežnicu i pleši uz golemi lineup na Main i Alternaive stageu.

alt

 
Do sada nepoznate dimenzije plesa i gušta otvaraju se u tvrđavi Punta Christo, na poluotoku Štinjan i u pulskoj Areni od 26. do 30. kolovoza uz zaista golema imena pa su na popis zasjeli između ostalih i Juan Atkins, Âme, Floating Points, Petar Dundov, Ilija Rudman, Miss Sunshine, Pytzek… puni lineup i najavni video Dimensionsa pogledaj ovdje.

alt

 
Od 2. do 6. rujna,, samo nekoliko dana po završetku Dimensionsa, Pula daje novi pogled na život na Outlook festivalu. Bilo da plešeš na brodu i dereš glasnice u zalazak sunca, bilo da urlaš u tvrđavi Punta Christo, kao god okreneš sprema se jedan za pamćenje.

alt

 
U 11 godini održavanja 18. i 19 rujna ispratite ljeto na riječkoj Harteri. Elektroničko srce kuca i dalje i za sada znamo da će nas u prenamjenjenoj nakadašnjoj tvornici papira ovoga puta čekati Grooove Armada, stoga dođi i groovaj s nama.

alt

 
Nadamo se da samo pomogli i da ćete skoknuti na koji! 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web