Skip to main content
  • alt
  • 5.05.2015.

Adriatic Perception i fenomenlna prva faza lineupa

Jadranska percepcija stvari ponešto je drugačija od tvoje prosjećne uobičajene svakodnevne percepcje. 

 
Ova za Jadran vezana gleda život kao onaj koji je ovdje da bi se u njemu uživalo, da bi se iz njega iscijedila svaka posljednja kap gušta dok se on ne krene slijevati niz bradu i kapati po prsima.
 
Zato jer žele da budeš sretan, da plešeš i čekaš zore uz šum valova s osmijehom kao kuća i srcem koje treba veći konfekcijski broj 14. i 15. kolovoza plesat ćeš u uvali Velika Duba u Živogošću na Ramona Tapiu i Silicon Soula (Graeme Allan Redie).

alt

 
Ramon Tapia nastao je eklektičnim sudarom naizgled nesudarljivog u potpuno neočekivanom sklopu okolnosti. Sin majke Nizozemke i revolucionarnog glazbenika koji je pobjegao iz Čilea kao kulturni disident, odrastao je okružen paralelnim rađanjem oštrog belgijskog techna.
 
Techno buba je ugrizla jako i Ramon se seli prijestolnicu nizozemskog techna Antwerp, ali inicijalni plan je bio postati draguljar a posao u prodavaonici ploča bio je samo dodatni poslić sa strane koji je pokrenuo lavinu. Tapia je danas jedan od najsvježijih mladih umjetnika i vlasnik labela Say What?, koji u svom kulturnom loncu uspiješno miješa vruće i senzualne udaraljke i strogi tvrdi neumoljivi groove belgijskog techna. Ljepota je u proturječnosti.

alt

 
Silicone Soul je pak započeo kao duo škotske elektronike na Soma Records davne 1998. s Craigom Morrisonom i Graeme Reediem koji su se upoznali još iza školskih klupa. Mnoštvo albuma, traka, rezidencija, nominacija za nagrade i godina na Darkrooms Dubs labelu kasnije momci su raskrstili puteve, ali Reedie je odlučio nastaviti dalje kao monomer i u ovom izdanju ćete ga i čuti u osunčanoj uvali.
 
Do ostatka lineupa malo srpljenja i pokoje virkanje na službenu stranicu!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2