Skip to main content

Gdje se seli Adriatic Perception festival?

Navodno svi živimo u istoj realnosti, dijelimo isti prostor činjenica, no život može biti toliko više samo promjenom percepcije.

 
Tvoji su oni koji čuju istu pjesmu, koji dišu u istom metronomskom ritmu kao i ti za vrijeme svojih dana ovdje, koji se usklade i sinkroniziraju s tvojim pogledom na svijet. Dvoje ljudi može proživjeti istu situaciju, ali iz nje izvući sasvim drugačije zaključke i pouke. Tvoja percepcija upravlja tvoje djelovanje koje naposljetku kumulativno rezultira više ili manje sretnim životom.

 
Pa se tako pod suncem Mediterana razvila jedna sasvim divna i iz briga izuzeta Jadranska percepcija. Ona gleda na život ne onako kakav on jest nego kakav može biti, jedan zadovoljniji optimisitičniji način postojanja u kojem su dani i noći izgrađeni na armiranom betonu svega onoga što voliš. A nusprodukt lijepog je da šalje dalje valove sebe samog koji se neminovno naposljetku vraćaju na ishodište tebe.
 
Pa tako Adriatic Perception u festivalskom izdanju još jednom slavi život, mladost, glazbu i ljubav, ali ovoga puta na promijenjenoj lokaciji. Do sada održavan na sanjivoj lokaciji Živogošća, ove godine nije mogao pribaviti sve potrebne lokacijske dozvole. Iako je nevoljkost općine Podgora u jednom trenu prijetila samom održavanju festivala opcijom njegova gašenja ili preseljenja na alternativnu lokaciju, dobre stvari uvijek nekako nađu način da nastave živjeti pa stoga nove priče ljeta 2016. pišemo na Kominskom ušću uz obale prekrasne Neretve. 

 
Baš ovdje, između Ploča i Metkovića, nastao je raj za kitere koji love vjetar, valove i pustolovine na pijesku, no ti ćeš surfati na nečemu sasvim drugom – na sjajnom beatu koji kreće 27. kolovoza u 9 uvečer i ne stajemo do 8 ujutro. Tada stanemo na tren samo da se protegnemo i selimo na after u obližnji lokal, tik do festivalske lokacije. Adresa je možda promijenjena, ali percepcija ostaje ista, i dalje gledana kroz prizmu sjedinjavanja undergrunda i simultanog slavljenja nesebičnog veličanstva prirode.

 
Ekipa s uzdama Technotice u rukama, Galinac Galinac i Jolly Joke, još jednom je pokazala da je problem problem samo ako ga tako vidiš. Iz percepcije vizionara on postaje prilika da staro postane novo, bolje, jače i mudrije. Vidimo se na neretvanskom ušću na novim inačicama dobre stare Jadranske percepcije!
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2