Skip to main content
  • alt
  • 24.08.2017.

Iz dimenzije u dimenziju – naši ponajbolji akteri scene o Dimensions Festivalu

Ostalo je još samo 6 dana do otvaranja 6. Dimensions Festivala u Puli koji će potrajati od 30. kolovoza do 3. rujna.

Piše: 


 Kako se bliži festival, uzbuđenje je sve veće, a mi imamo potrebu da Vam na najbolji način dočaramo atmosferu koju pruža ukupno 10 pozornica stare tvrđave Punta Christo u Puli. Stoga smo priupitali domaće nositelje elektroničke scene Petra Dundova, Le Chocolat Noir-a, Volstera i Cuisine Dub-a riječ, dvije o Dimensionsu, pa zar nije najljepše čuti dojmove onih koji stvaraju vibru i šalju energiju na podij.

alt

Petar Dundov
Dimensions festival svake godine je sve bolji i uvijek uspije iznenaditi s fantastičnim line up-om. Radujem se što ćemo ponovno plesati na tvrđavi Puna Christo ove godine. Vidimo se.

Petar Dundov nastupa 31. kolovoza na The Stables pozornici od 03h.

alt

Le Chocolat Noir
Dimensions je meni po line-upu jedan od rijetko zanimljivih festivala kod nas. Uvijek preferiram klubove, ali kombinacija utvrde i posjetitelja iz puno zemalja uz zanimljive izvođače mi je dovoljan razlog za posjetu. Ove godine se veselim nastupu, posebno jer me zanima kako će clubberi reagirati na moj nastup koji se ne može staviti u klasični techno i electro kalup.

Le Chocolat Noir uživo nastupa 2. rujna na Arija pozornici od ponoći

alt

Volster
Dimensions Festival posjećujem od samih početaka zbog jedinstvenog glazbenog programa i orginalnog ambijenta u kojem se održava. Upravo zato smo kao "Traum" organizacija prošle godine ugostili Dimensions Launch party u prekrasnoj osječkoj Barutani sa francuskim Dj Deep-om, na što smo vrlo ponosni. Ove godine pozvan sam da nastupim na 6. izdanju Dimensions Festivala, te predstavim svoj vinyl label "Out of Place" u sklopu PDV records presents Croatian Record Labels i to u jednoj od najpopularnijih pozornica festivala – jedinstvenom Ballroomu 2. rujna od 03h zajedno sa labelovima Barba, Burek, Vakum Records i Pomalo i njihovim predstavnicima.

Poslušajte Volsterov podcast za KS!

alt

Cuisine Dub
Dimensions mi prije svega dođe kao godišnji odmor od pretežito monotone glazbene svakodnevice koju živim u Hrvatskoj, pa mi je kao takav poprilično egzotičan i sam po sebi. Uzevši u obzir da mi je ovo druga godina na festivalu, sada znam gdje idem i što će me tamo zateći. Osim cijele stranice ispisane nevjerojatnim glazbenicima i disk džokejima od kojih se većinu jedino na Dimensionsu ima priliku čuti u Hrvatskoj, hrpe nasmiješenih istomišljenika iz svih krajeva svijeta, unikatne atmosfere i lokacije, te pristupačnog osoblja, s festivalom me posebno povezuje razumijevanje s organizatorima i svim ljudima vezanim uz festival.

U glazbenom smislu, pijemo iz istog potoka – To su moji ljudi. Ja tu pripadam. Dimensions je moje prirodno stanište, a uz sve to, ubrzo izdajem i ploču za Dimensions Recordings koja samo produbljuje tu konekciju koju osjećam s festivalom.

Cuisine Dub nastupa 2. rujna u 15.20h na The Beach pozornici uz Antala, Kerem Akdaga, Dimensions Soundsystem i Chui.

alt

Dimensions Festival održava se od 30. kolovoza do 3. rujna u Puli. Prvog dana je otvorenje u pulskoj Areni s Grace Jones po 325 kn, a od 31.08. do 03. rujna sve se seli na 10 životopisnih pozornica. Upadaš po cijeni povoljnijih regionalnih upada za 850 kn za sve dane festivala, a ulaznice možeš potražiti na Entriu.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2