Skip to main content
  • 11.06.2020.

Jubilarni 15. festival Idemo otok predvodi Jean-Marie Kone

Popuštanjem epidemioloških mjera omogućeno je održavanje 15. festivala Idemo otok u Ludbregu.

Piše: 


Kulturno-glazbeni festival mladih koji će se održati od 26. i 27. lipnja na ludbreškom Otoku mladosti uz brojne izvođače, umjetnike, aktiviste i udruge mladih.

Idejni začetnik festivala je Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN), a u posljednjih 15 godina Idemo otok je izrastao u jedan od najpopularnijih domaćih neprofitnih festivala.

Organizatori i ove godine žele predstaviti posjetiteljima što više raznovrsnih žanrova glazbe, te vas na Idemo otoku uz mnoštvo rock, metal i punk bendova, očekuje i pregršt kvalitetne elektroničke glazbe.

Kao glavni headliner će u subotu nastupiti hrvatskoj publici poznati francuski DJ i producent Jean-Marie Koné koji je prve korake učinio uz bok Laurentu Garnieru na pariškom podiju da bi ga kasnije put odveo u Hrvatsku u 90-ima. Tako će iduće godine Jean-Marie obilježiti 25 godina nastupanja pred domaćom publikom. Osim njega na festivalu ćete moći čuti i pregršt techno, house i dub DJ-a. U oba dana festivala sve ljubitelje elektronske glazbe očekuju Yappa, Vedran Erhardt, Rekma,  Gogolesko, Sylph, Blays, Nick Dhaze, Nitevision NV, Senno B2B Sin, Matya, UNA i Old Lady Soundsystem.

Osim odlične glazbe mladi će i ove godine moći sudjelovati u radionicama o europskim projektima, umjetničkim radionicama, sportskim i kulturnim aktivnostima, te u mnoštvu zabavnog i edukacijskog sadržaja. Posjetiteljima će također biti omogućeno besplatno kampiranje na Otoku mladosti uz kupljenu festivalsku ulaznicu.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2