Skip to main content
  • alt
  • 8.06.2015.

Moondance festival 2015.

Kada je Oliver vodio Kolo Sreće slovo T je uvijek bilo dezignirano za Trogir.

 
No ovoga puta lijepe žene u uzanim haljinama ne okreću velika kvadratna slova već vas (vjerojatno manje lijepi) jutarnji team ponedjeljka za tipkovnicom zove da posjetite Trogir 31. srpnja i 1. kolovoza na novom izdanju plesa pod blještavom mjesečinom.

alt

 
Zemljin satelitski mali pratitelj čini neobične stvari a po njemu nazvani Moondance zove te da plešeš u opskurno poviješču natopljenim stoljetnim zidovima tvrđave Kamerlengo čije kamene blokove će u dvije noći zatresti preko 20 izvođača.
 
Uz već poznate headlinere čije zvuke želite u uhu, Davea Clarkea i Sayteka, treće izdanje Moondance festivala ugostit će i detroitske čarobnjake Octave One i talijanski duo s trenutnom Berlinskom adresom Analogue Cops.
 
U karijeri koja se proteže preko dva i pol desetljeća Octave One su na sceni eksplodirali hitom Blackwater iz 2000. a underground krugove zadužili predanim radom na svom 430 West labelu koji izdaje djela renomiranih detroitskih majstora. 
{youtube}fJ9Pm90jOF8{/youtube}
 
Na novi autorski album čekali smo sedam ljeta i zima i napokon je ovdje. Apokaliptično nazvani album za kada više nemaš što izgubiti nazvan je  “Burn It Down” i Moondance je jedna od stanica njegove promocije. Zatvoreni u bazu desetaka analognih mašina svoj set up često nazivaju The Mothership referirajući se na kokpite svemirskog broda. Momci iz analogne upravljačke kabine također su upravo proglašeni najboljim actom na nedavnom Movement festivalu.

alt

 
Analogni čuvari reda i mira su vinil puristi, hardware znanstvenici i lo-fi tech-freakovi. Lucretio i Marieu aka The Analogue Cops začetnici su Restoration labela i kako samo ime kaže, njihov label je snažno inspiriran dekonstrukcijom i preoblikovanjem housea i techna. Proces je započeo prije desetak godina kad se duo preselio iz predgrađa Padove u Berlin.
 
Crpeći inspiraciju iz zvukova Detroita, Chicaga, Berlina i UK-a, duo je progresivno njegovao svoj stil. Hrskav, raspušten i distorziran sound koji s lakoćom odaje potpis ovog beskompromisnog dvojca. Njihova militantna vizija underground dance glazbe je zaslužna za kolaboracije s imenima poput Blawana (Parassela projekt) i Steffi (Third Side projekt).
{youtube}xuQb0cjU0z8{/youtube}
 
Čisto za svaki slučaj ako sve ovo nije dovoljno osim noćnih lovljenja mjesečevih refleksija na goloj perplanuloj koži ove godine Moondance nudi i popodnevne izlete brodom do prekrasnih plaža Drvenika Velog i Drvenika Malog.
 
Rane ulaznice po cijeni od 99 kn u prodaji su na prodajnim mjestima Tisak Media, Croatia Records, Dancing Bear, Smokvina Travel, Toto Travel i ostalim prodajnim mjestima sustava TicketShopa.
 
Online prodaja: www.ticketshop.hr
 
Više informacija  možete uhvatiti službenim stranicama festivala ili pak Facebook adresi istog.
 
 
 
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2