Skip to main content
  • 14.03.2018.

Nova imena za 11. Outlook Festival – Goldie, Shy FX, MJ Cole, Zed Bias…

Preko suncem natopljenih dana te u svježim, obasjanim noćima od 6. do 9. rujna ljubitelje reggaea, dubstepa, bassa, grimea, DnB-a, garagea, duba, soula i hip-hopa očekuje nezaboravno iskustvo!

Piše: 

Outlook festival sada već duže od desetljeća slovi kao neizostavno mjesto hodočašća brojnih umjetnika i audiofila te nosi titulu vodećeg svjetskog festivala bass glazbe. Kao i uvijek do sada, najava novih izvođača redovito ujedinjuje ugledna i poznata lica s aktualnim i nadolazećim imenima. Među više od 80 upravo potvrđenih izvođača koji će pronaći svoje mjesto na omiljenoj tvrđavi Punta Christo izdvajaju se Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy i The Heatwave.

Podsjetimo se da su ranije objavljena imena gostiju kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Wiley, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C i brojni drugi. Ovaj val novopotvrđenih imena otvaraju jedinstveni drum’n’bass producenti i iskusni članovi Outlook obitelji – Shy FX i Goldie! Reggae i dancehall kralj Johnny Osbourne zaštitni je znak jamajkanskog zvuka, a mladi lav MC Nadia Rose donosi izričaj ljutog londonskog flowa, dok legendarni britanski hip-hop label High Focus dovodi sjajan odabir svojih talenata kao što su Dirty Dike, Fliptrix, Jam Baxter, Coops, Ed Scissor, DJ Sammy B-Side te Molotov & Talos.

Topla dobrodošlica sprema se povratnicima na festival, garage bogovima MJ Coleu, El – B-u i Zedu Biasu. Tu su i The Heatwave sa svojim dancehall i bashment setom. Outlookova grime ekipa sve je brojnija, pridružuju joj se kapetani Flowdan i Spooky te poduži niz igrača. Break, Icicle, SpectraSoul, Skeptical, Total Science, Villem & McLeod i Lowqui isporučivat će doze brzih i energičnih zvukova ljubiteljima DnB-a. Vlasnici izdavačke kuće Narratives, Blocks i Escher po prvi puta dolaze na Tvrđavu.

Na sporijem kraju bass spektra također će biti jako zanimljivo – francuski dub heroji O.B.F. za ovu priliku udružuju snage sa duom Shanti D & Sr Wilson. Španjolski Iseo & DodoSound donose zvuke nove škole reggaea. Mračnije i dublje tonove istraživati će glava Tectonic Recordsa, Pinch. A lo-fi, uradi-sam dub kreacije stižu uz bristolski Dubkasm.

Dubstep fanovi u svoje notese zabilježit će setove Compae i Distancea. Istraživači graničnih područja bassa i srodnih žanrova bit će zaokupljeni nastupima Barely Legala, Marthae i Tash LC-a. Naravno, tu je i kontingent MC-a koji uključuje imena kao što su Sgt Pokes, Chunky, MC Tempza, MC GQ i SP:MC. Kao dodatni bonus, u sklapanju mozaika između žanrova koje pokriva Outlook ističu se i nadolazeći jazz talenti Nubya Garcia i Poppy Ajudha.

Uz gomilu nabrojanih novopotvrđenih izvođača koji dolaze iz udaljenih krajeva nalazi se i pravo mnoštvo vrijednih regionalnih imena kao što su Billain, 207, Koolade, Diyala & Yesh, Anja G & Dr. Obi, Sheco, Brada Selecta, Double B i Kick Kong!

Na kormilu bass kulture posljednjih deset godina, Outlook festival značajan je glazbeni događaj, koji odaje počast korijenima soundsystem pokreta dajući uz to i platformu za izražavanje svoje krativnosti novoj generaciji. Pronašavši svoje utočište na poluotoku na kojem se smjestila magična tvrđava Punta Christo i uz snažan naglasak na superiornu kvalitetu zvuka i ambijent, ovaj festival mami svakog posjetitelja na kušanje nezaboravnog iskustva.

Ulaznice za koncert otvorenja

Ulaznice za festival

>Pratite Outlook Festival virtualno<
[FB]
[TW]
[IG]
[WEB]

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2