Skip to main content
  • 17.06.2021.

Novi festival SPAZM In The Multiverse održat će se u Komiži na otoku Visu

SPAZM In The Multiverse – Summer Music Summit, novi je glazbeno-edukativni festival u Hrvatskoj koji će se održati od 29. srpnja do 1. kolovoza na otoku Visu.

Piše: 


Domaćin je Lunatic Club (ex Aquarius) u uvali Kamenice (Komiža), a festival će se pokušati pozicionirati i kao mini glazbena konferencija tj. mjesto za usvajanje znanja kroz tribine, radionice i predavanja od različitih tvrtki, predstavljajući najnoviju glazbu, modu i tehnologiju.

Line up čine respektabilna imena house i techno scene, kao što su Victor Simonelli – pionir house scene New Yorka i vrlo važna figura elektroničke glazbe. Spada u najplodnije američke producente, a poznat je i kao remikser, autor pjesama, vlasnik izdavačke kuće.

Line up:

VICTOR SIMONELLI (NYC/USA)
MIKE AGENT X CLARK (DETROIT/USA)
RON D 8 LIM (Power of Love Productions, NYC/MIAMI/ZURICH/USA/EU)
B-SIDE (MIAMI/USA)
IMMANUELE SIMONELLI (NYC/USA)
DJ JOCK (BEST CROATIAN TECHNO TALENT PAST 3 YEARS/CROATIA)
DJ PILLE (HVAR/CROATIA)
MR BIZZ (LUNATIC/CROATIA)

FB Event

Posjetitelji i glazbeni profesionalci će u dnevnom dijelu programa imati prilike sudjelovati u edukativnom sadržaju i čuti iskustva inozemnih umjetnika, te se na taj način pokušati povezati i razumjeti kako funkcionira glazbeni biznis. Detalje objavljujemo uskoro!

Prve ulaznice su u pretprodaji na Entrio od 120 kn, dok je trodnevna festivalska ulaznica 300 kn. A evo i kakvu nam je afirmativnu izjavu dao i sam organizator festivala RON D 8 LIM (Power of Love Productions):

"Već nekoliko godina dolazim u Hrvatsku, istražujem njene ljepote, posjećujem klubove, festivale i pokušavam razumjeti Vašu party kulturu, te na koji način svojim iskustvom i znanjem mogu pridonjeti razvoju lokalne scene i njenih umjetnika.

Kad sam se konačno odlučio za pokretanje festivala u Hrvatskoj, ideja je bila da line up ne čine megazvijezde čije cijene su otišle u petoznamenkaste brojeve već istinski DJ-i i producenti koji rade to i dalje s ljubavlju, a s druge strane želja je meni i mom teamu graditi dugoročnu priču na čarobnoj lokaciji koja će razvijati i otvarati prilike lokalnim umjetnicima kroz dnevne edukativne sadržaje i noćni dio programa.

Većina stranih festivala u Vašoj zemlji uglavnom ne nude priliku lokalnim DJ-ima i orjentirani su isključivo na biznis što je za mene sasvim nelogično; da netko održava festival u Hrvatskoj i pritom ne pomaže razvoju lokalne kulture, već isključivo dovodi strane DJ-e iz svog rostera, a domaći kao da ne postoje.

Čast izuzetcima, ali velika većina DJ-ima nudi slotove besplatno ili u vremenu kada na flooru nema baš nikoga. Tu nema napretka. Na tome treba raditi, i naše vizije su sasvim drukčije. Puno smo proučavali Vašu scenu, te se nadamo da će ovaj festival biti jedan od pokretača promjena nabolje…

Bogatstvo nas i naših glazbenih gostiju leži u činjenici da radimo već više od tri desetljeća, putujemo svijetom po glazbenim konferencijama i posjedujemo ogromno znanje i iskustvo za DJ pultom i u glazbenom biznisu, te nam je želja stvoriti mini glazbenu konferenciju s kojom ćemo pružiti podršku lokalnim glazbenicima kroz nastupe i pokušati ih educirati kako mogu napredovati u glazbi kroz različite aspekte."

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk