Skip to main content
  • alt
  • 30.06.2014.

Novi izvođači Moondance festivala

Moondance festival predstavlja treću, ujedno i  najbogatiju fazu izvođača s nekima od najtraženijih imena elektroničke plesne glazbe ovoga trenutka pozicionirajući se u sam vrh festivalske ponude ovoga  ljeta.

 
U trećoj fazi svoj nastup su potvrdili Alan Fitzpatrick iz Škotske koji posljednjih 6 godina drži sam vrh svjetske techno scene; Butch  iz Njemačke koji poklanja vrhunski zvuk različitih žanrova elektronske glazbe; Ben  Sims iz Velike Britanije s preko 20 godina iskustva jedan je od traženijih techno DJ-a u svijetu; Charles Siegling već 13 godina pod imenom Technasia uveseljava sve prave clubbere svojim profinjenim istočnjačko-zapadnim produkcijama  u kojima spaja najbolje od pariške scene, preko Hong Konga pa nazad do europskih techno klubova; Billy Nasty britanski techno DJ koji je ušao u Guinessovu knjigu rekorda umiksavši prvu DJ kompilaciju u svijetu; Jamie Anderson pionir britanske tech-house scene iz ranih devedesetih s izuzetnim glazbenim znanjem koje je brusio bok uz bok sa glazbenicima iz zapadnog Londona.
 
Ohrabren serijom uspjeha posljednjih šest godina, Alan Fitzpatrick je 2014. započeo još snažnije što je bilo i za očekivati od talenta koji je u svijetu prepoznat kao jedan od najutjecajnijih techno umjetnika u ovom trenutku. Ekspanzija njegove karijere krenula je 2008. kroz techno glazbu i taj uspjeh koji je postigao kroz svoju produkciju ni danas ne jenjava. 
{youtube}XmvyRZ9XdlA{/youtube}
 
Butcha se trenutno  bookira po pola godine unaprijed pa je nastup na Moondanceu ovoga ljeta glazbeni užitak.Trake izdaje za vrsne kuće Desolat, Cocoon ili Rekids dok kao DJ oduševljava plesne podije londonskog Fabrica, Time Warp festivala ili kao rezident berlinskog Watergatea.  Uvijek je otvoren prema različitim stilovima, te često iznenadi publiku na podijima svojim majstorijama, jedinstvenošću i svježim setom. Ove godine počeo je raditi i eksperimentalnu elektroniku, a nije tajna da sprema nešto i sa Ricardom Villalobosom.
{youtube}0psFRU4oUuo{/youtube}
 
Britanska techno legenda, producent i DJ Ben Sims odrastao je na electru i hip-hopu. Od svojih početaka u doba kad su na vrhuncu bili acid house i hardcore bio je poznat kao čovjek koji zna umiksati ono što je naizgled nespojivo, a njegova selekcija oduvijek je besprijekorna. Energične techno setove spretno isprepliće  jedinstvenim spojem tvrdog funka i groovea. Vlasnik je brojnih etiketa, a najvažnija od svih je Theory koja upravo slavi 40. izdanje. 
{youtube}ylGGZeCwyFw{/youtube}
 
Charles Siegling već 13 godina pod imenom Technasia uveseljava sve prave clubbere svojim profinjenim istočnjačko zapadnim produkcijama, u kojima spaja najbolje od pariške scene preko Hong Konga pa nazad do europskih techno klubova. Jedan je od najtraženijih underground DJ-eva koji virtuoznost iskazuje na 4 playera. 
{youtube}vLHzzMhMS1k{/youtube}
 
Billy Nasty  je jedan od najtraženijih techno DJ-eva i nastupao je na najprestižnijim događanjima po cijelome svijetu, te se svake godine uredno nalazi na ljestvici top 100 svjetskih DJ-eva renomiranog Dj  Maga. Billy je i pokretač i vlasnik triju labela na kojima se može pronaći produkcija vodećih svjetskih imena poput Umeka, Adama Beyera, Olivera Hoa, Bena Simsa, Bena Longa, Davea Clarkea, Laurenta Garniera, Andrewa Weatheralla i ostalih.
{youtube}6mNCzSqdKZo{/youtube}
 
Jamie Anderson pionir britanske tech house scene iz ranih devedesetih s izuzetnim glazbenim znanjem koje je brusio bok uz bok sa glazbenicima iz zapadnog Londona. Savršeno kombinira groovy house s uvrnutim techno funkom. Izdaje za etikete NRK, Cocoon, Rekids, International Deejay Gigolos i Harthouse. Producira pod različitim pseudonimima, a remikseve je radio za imena kao što su Riva Starr, Armand Van Helden, X-Press 2, Michel De Hey, The Hacker, Paolo Mojo, Francois Dubois, Onionz ili Audio Bullys.
{youtube}ZdvisBApOpo{/youtube}
 
Moondance festival održava se 16. i 17. kolovoza u trogirskoj kuli Kamerlengo, na  stadionu Batarija  te u  kuli sv. Marka, a cijena ulaznice od 1.7. do početka festivala za ovaj dvodnevni spektakl iznosi 199 kuna u sustavu Entrio
 
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2