Skip to main content
  • 15.02.2021.

Ovog vikenda pratite Remote – domaći glazbeni festival proširene stvarnosti

Prvo izdanje Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, održat će se u subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui.

Piše: 


Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, i stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Festival je u potpunosti live, uživo sviraju bendovi u zagrebačkom studiju Mozaik grupe i uživo se radi stream kompletnog festivala.

U subotu, 20. veljače nastupiti će naš najpoznatiji electro pop bend Nipplepeople, višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui, elektronička senzacija ABOP i sjajan novi dvojac MI VIDA kojeg čine Vida Manestar iz Elementala i Stanislav Kovačić na violončelu.

Nedjeljni line up predvode jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja Elemental, cijenjeni zagrebački punkeri Mašinko, noir-pop bend Mixed Up Mary i ELEVEN, solo techno projekt Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries.

Za svakog od osam izvođača bit će dizajniran custom made 3d prostor te, kao i na pravom koncertu, bit će dizajneri rasvjete i videa koji će upravljati video i light elementima na sceni. U realizaciji će se koristiti live tracking sustav za kamere, kakvim su se primjerice koristili Gorillaz, Billie Eilish, Katy Perry i produkcija MTV Video Music Awards. Pritom će se upotrebljavati najmodernije tehnologije u svijetu live camera trackinga i neki od ponajboljih live render programa na tržištu.

Ovaj projekt nije zamjena za live doživljaj nego jedno potpuno novo iskustvo, puno više od samog streaminga i potpuno novi kanal, kako za koncerte i festivale, tako i za inovativne načine promocije.

Jedan od najboljih live bendova ABOP, dobitnik nagrade Ambasador, i ovogodišnje nominacije za izvođača godine pojasnili su svoje viđenje Remote festivala koji dolazi  u doba kad nema clubbinga kakvog smo donedavno poznavali.

Čekamo da se vrati stari clubbing i koncerti na koje smo svi navikli, ali dok to čekamo Remote Festival je taj kojem se veselimo kao nečemu stvarno posebnom. Najjednostavnije rečeno sve će izgledati kao da su izvođači u nekoj video igrici, a kako se za svakog izvođača sprema unikatna pozornica, možete to gledati kao 8 različitih nivoa neke igrice s dodatnim side questovima u pauzama između nastupa, a ELEVEN je zadnji boss kojeg trebate preći da bi prešli igricu. Svakako se radi o nečemu što na našim prostorima još nije viđeno, nečemu što je ne moguće doživjeti na koncertima u stvarnosti i  smatramo da ima ozbiljnu umjetničku vrijednost”, poručuje ABOP.

Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja, od 2015. godine, djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental čiji članovi su aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice
Ulaznice u prodaju kreću u petak, 22. siječnja po early bird cijenama od 40 kn za jednodnevnu ulaznicu i 50 kn za dvodnevnu. Od 1. veljače cijena im se diže na 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2