Skip to main content
  • 15.02.2021.

Gradi se spomenik Aviciia u Stockholmu

U slikovitoj stockholmskoj četvrti Östermalm u tijeku je stvaranje spomen mjesta Avicii u čast pokojnog švedskog producenta.

Piše: 


Priča se da je mjesto spomen obilježja blizu lokacije gdje je Tim Bergling odrastao i išao u školu.

Predsjedavajući Östermalmovog okružnog odbora, Andréa Hedin, vjerovao je da za to nema očiglednijeg mjesta, diveći se njegovoj kreativnosti i velikom doprinosu u inovacijama za švedsku glazbenu kulturu.

Poštujući odluku okružnog komiteta Östermalma, Aviciijev otac Klas Bergling opisao je svoja razmišljanja o tako dirljivom priznanju lokalnih vlasti;

„Osjećamo čast što okružni komitet preuzima ovu inicijativu. Ovo mjesto pružit će priliku da se prisjetite Tima i njegove glazbe koja je mnogim ljudima širom svijeta značila i još uvijek znači. "

Nažalost, okružni komitet još nije objavio datum otvaranja novog spomen mjesta Avicii. Po njegovom završetku možemo zamisliti da će ga obožavatelji plesne glazbe iz cijelog svijeta zasigurno posjetiti dok putuju kako bi odali počast jednom od najpoznatijih umjetnika plesne glazbe naše generacije.

U studenom ove godine također očekujemo izlazak službene knjige o Aviciiu, koju je napisao sumještanin i novinar Måns Mosesson.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2