Skip to main content
  • 10.03.2020.

Počela crowdfunding kampanja za financiranje Escape the city festivala

Prvi mali istarski festival koji će se skupno financirati u Barbarigu dovodi međunarodne glazbene reggae-dub legende

Piše: 


Udruga Sub movements u Barbarigi od 22. do 27. srpnja 2020. godine organizira treće izdanje festivala Escape the City u suradnji s udrugama: Eko Muzej – Istrian de Dignan, udrugom Čarobnjakov šešir, udrugom Zelena Istra i udrugom Unity Together we Grow.

Festival je koncipiran kao ekološki osviješten festival koji brine o prirodi, ne koristi jednokratnu plastiku i promovira soundsystem kulturu, a namijenjen je mladima i obiteljima s djecom koje će i ove godine moći uživati u mnoštvu zanimljivih sadržaja u prirodi daleko od gradskih vrućina.

Jedan od glavnih ciljeva festivala je umrežavanje udruga, organizacija i pojedinaca kako bi zajedničkim djelovanjem osnažili lokalnu zajednicu utemeljenu na solidarnosti, uzajamnosti i prijateljstvu.

Posjetitelji organizaciju festivala mogu podržati sudjelovanjem u kampanji skupnog financiranja na ovom linku i na taj način odmah osigurati festivalsku ulaznicu po povoljnijoj cijeni. Ovakav model financiranja festivalima i udrugama omogućava neovisno kreiranje programa i samoodrživost.

Escape the city se ove godine vraća u znatno većem izdanju, u Barbarigi posjetitelje festivala očekuje pet dana čarolije uz more s bogatim glazbenim programom u sklopu kojega na festival dolaze međunarodne i domaće reggae-dub glazbene legende te raznolikim dnevnim programom koji uključuje; cirkuske izvedbe, veliki broj raznovrsnih radionica i poučnih predavanja, kino pod otvorenim nebom te zabavni i edukativni programi za djecu.

Glazbeni izvođači dolaze iz čak 8 zemalja, a za sad su organizatori otkrili nekoliko headlinera: Egoless live (HR) – SistaHabesha ft. Saralene (IT/DE) – Digitron sound system (HR) – Lions Den (DE) – Haspar (FR) – Sandokan HIFI Sound system (DE) – Munchies sound system (HR), Jah Forcefield (BIH), Dubar Sound (HR), Homegrown Sound (HR), Dr. Obi & Anja G (HR), Boombar Dub (HR) i mnogi drugi izvođači koji će biti najavljeni u nadolazećim mjesecima.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk