Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Prezentacijska radionica Vibrabox i sajam ploča na 5. Impulse Festivalu u Rijeci

Nedjelja, 16 Rujan 2018

Vibrabox je platforma za promociju hrvatske i regionalne glazbe koje nema u medijima.


Vibrabox.click aplikacija omogućuje povratno mišljenje slušatelja na svim Vibrabox lokacijama. U sklopu proslave uspješne suradnje i novog programa projekta Vibrabox, voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će prezentacijsku radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, raspravljati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.Vibrabox je neprofitni je projekt Udruge ViBRa koji od 2012. promovira domaću, originalnu i nezavisnu glazbu diljem Hrvatske. Putem posebno dizajniranog uređaja i softwarea Vibrabox nastoji sve čari domaće, nezavisne scene približiti publici i pokazati kako u Hrvatskoj ne samo da se radi kvalitetna i raznovrsna glazba, već da je postoji toliko da bi se njom mogao ispuniti eter bilo koje radio stanice. Vibrabox upravo to i čini puštajući isključivo ovakvu glazbu na petnaest lokacija diljem Hrvatske i to svakodnevno, bez prestanka, reklama i bilo kojih drugih smetnji.Pomoću inovativno programiranog sustava Vibrabox, tehnički i kvalitativno pripremljena glazba distribuira se na okupljalištima mladih u svrhu popularizacije nezavisne glazbene scene s naglaskom na lokalne umjetnike. Slušatelj koji se nalazi u prostoru putem mobilne Vibrabox aplikacije ocjenjuje trenutnog izvođača i time utječe na izbor umjetnika koji se distribuira.Inkluzivni, interaktivni multimedijski sistem umrežava umjetnike i publiku
otvorenim pristupom suvremenim djelima i informacijama za što trenutno u Hrvatskoj ne postoji sličan, organiziran sustav. Vibrabox mobilna aplikacija nastavak je sveobuhvatnije misije projekta Vibrabox koji od početka radi na uspostavljanju slobodnog, kritičkog medijskog prostora kao temelja educirane i informirane publike i kvalitetnog nezavisnog glazbenog stvaralaštva. U sklopu ovog projekta provest će se razvojni proces aplikacije i radionice na postojećim lokacijama Vibraboxa diljem Hrvatske. Naglasak je na jačem uključivanju javnosti u suvremena kulturna zbivanja u svim segmentima umjetnosti.

Saznajte više na službenoj stranici: http://www.vibrabox.click/#!/

Radionica Vibrabox | 18.10.2018. u Dnevnom boravku od 19 satiI ovogodišnje, jubilarno peto izdanje Impulse festivala donosi sajam ploča. Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito po jedanaesti put ugostiti će izlagače diljem zemlje. Prava prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje ili pak samo druženje koje sajam nudi zakazana je za subotu 27. listopada, od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam je slobodan ― nema najma za izlagač(ic)e i glazba je ponovno posvuda! Sve zainteresirane izlagač(ic)e molimo da prijave za sudjelovanje pošalju mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do petka, 12.10.2018. Kapacitet sajma je ograničen, stoga požurite.

Impulse je klupski riječki boutique festival koji spaja više gradskih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će punih pet tjedana biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci.

11. Sajam ploča | Subota, 27. 10. od 10 do 17 sati u OKC-u Palach

Prezentacijska radionica Vibrabox i sajam ploča na 5. Impulse Festivalu u Rijeci