Skip to main content

Prva faza izvođača za veliku proslavu 20 godina Exita!

Glazbene superzvijezde, istinske legende i vodeći izvođači današnjice predvode prvih 20 imena objavljenih za veliku proslavu 20 godina EXIT festivala!

Piše: 


David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Artbat, Zhu, Meduza i mnogi drugi na Petrovaradinsku tvrđavu donose raznovrsne stilove elektronske, gitarske i hip-hop glazbe, dok njihovi planetarni hitovi zajedno broje više od 20 milijardi YouTube pregleda!

Listu prvih i udarnih izvođača Exita predvodi jedna od najtraženijih zvijezda današnjice, David Guetta. Popularni Francuz je najuspešniji glazbeni producent 21. stoljeća s više od 100 milijuna fanova na društvenim mrežama, preko 50 milijuna prodanih albuma i singlova, kao i dvije Grammy nagrade. Njegov nastup na Exitu bit će prava svjetska ekskluziva, jer od iduće godine drastično smanjuje broj nastupa, i pojavit će se samo na nekolicini vodećih svjetskih festivala. Srećom Guetta ne namjerava propustiti veliku proslavu 20 godina Exita zbog dvodesetljetnog odnosa s novosadskim festivalom , ali i zbog činjenice da je upravo on izglasan za najtraženijeg izvođača u velikoj anketi EXIT fanova!
 
EXIT Festival 2020 – 1st Phase Lineup Announcement


 
A gotovo pet od ovih 20 vrtoglavih milijardi YouTube pregleda donosi Tyga, jedan od vodećih repera današnjice, koji potpisuje hitove s facama kao što su Santana, Drake, Offset, DJ Snake i Snoop Dogg. Dvostruki lider Billboardove liste singlove i redovan artist na prvom mjestu američke hip hop liste, Tyga (Thank You God Always) iza sebe ima i sedam studijskih albuma, od kojih je ovogodišnji "Legendary" prebacio i platinastu nakladu, nevjerojatna 74 singla i čak 30 milijuna Spotify slušanja mjesečno!


 
Guetti će se na glavnoj pozornici pridružiti još jedan legendarni DJ i producent, ali i vanserijski zabavljač koji je jednako utkan u 20 godina dugu povijest Exita, Fatboy Slim! Nakon što je ove godine napravio veliku turneju po najvećim sportskim arenama Europe, iduće godine dolazi uz novi show s kojim je dokazao zašto i dalje čvrsto drži headlinerske pozicije najvećih festivala i važi za jednog od najznačajnijih DJ-a svih vremena. Jedna od najpopularnijih EXIT zvijezda nove generacije i udarno ime elektronske scene Boris Brejcha, vraća se na tvrđavu s novom glazbom i u trenutku kad je veći nego ikad. Obožavani Nijemac, koji nastupa s karnevalskom "džoker" maskom, ali i bez nje, DJ je čiji setovi su isključivo sastavljeni od njegovih brojnih izdanja koje u posljednjih par godina izvodi na najvećim europskim pozornicama.

Premijerni nastup na Exitu imat će i ARTBAT, ukrajinski DJ tandem i fenomen o kojem svi pričaju zbog niza grandioznih izdanja koje gotovo rafalno izbacuju iz tjedna u tjedan. Arthur i Batish ne prestaju svet fascinirati izuzetnim setovima kao što je onaj za francuski Cercle, ali i za Exitov premijerni LIFE STREAM s proteklog Amsterdam Dance Eventa. Ljubitelji melodične elektronske glazbe već u prvoj rundi dobivaju udarna imena među kojima je i Meduza, jedan od favorita za Grammy nagrade, čiji hit „Piece of Your Heart“ broji preko 600 milijuna streamova, uz platinaste naklade i vrh američke, britanske i niza drugih svjetskih top lista! Na nebrojene zahtjeve publike na tvrđavu se vraća misteriozni DJ i producent  ZHU, vlasnik gigantskih hitova "Faded", "In the Morning", „Working for it“ i niza drugih singlova, ali i remiksa za zvijezde kao što su Lana Del Ray i Calvin Harris.


 
Dvadeset godina Exita ne bi moglo proći bez povratka njegovih prvih headlinera koji su bili dovoljno hrabri, ili jednostavno dovoljno ludi da među prvima dođu na novi festival u Srbiji o kojoj su mogli čuti sve suprotno od onog što su tamo doživjeli upoznavši pritom najbolju publiku svijeta licem u lice. Na tvrđavu se vraćaju bristolski alt-rokeri Kosheen, ali i Roni Size i LTJ Bukem, žive ikone bass glazbe sastavljene u "back2back" specijalno za EXIT festival! Prvi slavljenički EXIT val donosi i pregršt gitarskih titana, kao što je moćna brazilska Sepultura, kultna grupa koja iza sebe ima čak 14 albuma i rifove koji su obilježili povijest metala, ali i rocka u cjelini.

Prodaja ulaznica na exitfest.org . Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na stranici exittrip.org

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop