Skip to main content

Prvi nizozemski Covid safe festival koji je dobio dozvolu za ovo ljeto

Frontier, je kako se navodi novi Covid safe festival i jedan od prvih događaja koji će se sukladno mjerama održati ovoga ljeta.

Piše: 


Tvrtka koja stoji iza festivala, Frontier Events, osnovana je prošlog ljeta s ciljem organizacije Covid-safe festivala. Jedan od osnivača, Ibo Örgut, aktivan je u industriji događaja već više od 20 godina i bio je partner u tvrtkama ID&T i Q-dance. Organizatori Frontier festivala, tvrde da se događaj u potpunosti prilagođava propisima Covida, a održat će se na otvorenom s potpuno domaćom postavom techno i hip hop glazbenika. Prvo izdanje neće biti otvoreno za međunarodne goste.


Fotografija služi kao ilustracija

Organizatori kažu da će se ulaznice za Frontier Festival prodavati samo putem interneta i moraju se personalizirati i potvrditi nekoliko dana prije događaja s dokazom o cijepljenju ili negativnim testom starim najviše 72 sata. Festival planira koristiti softver za provjeru zdravstvenog stanja sestrinske tvrtke Frontrow – softversku platformu s kojom se rezultat testa ili potvrda o cijepljenju mogu povezati s ulaznicama za događaje.

Datum i mjesto Frontiera tek će se objaviti, ali organizatori kažu da traže mjesta koja mogu ugostiti nekoliko tisuća posjetitelja, što će omogućiti dovoljno mjesta za fizičko distanciranje.

"Masovni događaji s desecima tisuća partijanera s lijeva na desno još nisu mogući", kaže Örgut. “Frontier će biti relativno mali festival s posjetiteljima iz regije. Uzeli smo u obzir sve mjere koje se mogu primijeniti i uvjereni smo da na ovaj način možemo organizirati siguran festival."


Fotografija služi kao ilustracija

Ako nisi cijepljen nećeš partijati!

Ovo nam samo govori koliki su razmjeri katastrofe uzrokovani Covidom u glazbenoj industriji, gdje ni najbolji stručnjaci još ne znaju kakva nam je bliska budućnost. Iako svi s nestrpljenjem čekamo povratak na plesne podije moramo biti svjesni da počinje doba u kojem će se ljude početi dijeliti na građane prvog i drugog reda, u svim sferama javnog života, ako govorimo o cjepivu, a to već dokazuje i Frontier svojim postupkom.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2