Skip to main content
  • 21.11.2022.

Seasplash odlazi u povijest, najavljeno oproštajno izdanje

Posljednji Seasplash festival dolazi sa sloganom #twentyonelastone

Piše: 

Jedan od najdugovječnijih domaćih glazbenih festivala,Seasplash najavio je svoje posljednje izdanje. Nakon dvadeset godina iz festivala, smještenog na Martinskoj nedaleko od Šibenika, došla je obavijest o gašenju sljedećeg ljeta. Završetkom 21. oproštajnog izdanja Seasplasha, festival ide u povijest.

Prva imena 21. Seasplasha očekuju se u prosincu, a organizatori festivala svojim posjetiteljima obratili su se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Došao je i taj trenutak.Krug je zatvoren, i život ide dalje.

Sretni smo i ponosni što smo u nešto više od dva desetljeća sudjelovali u pokretanju, stvaranju, njegovanju i promoviranju danas agilne nezavisne glazbene scene koja prije toga na ovim područjima nije postojala,

Seasplash festival uvijek je isporučio originalnu viziju karipskog glazbenog nasljeđa, u fuziji s recentnim trendovima i mediteranskim ambijentom. Kroz godine smo ugostili čitavi niz bendova, live act-ova, DJ-eva, sound systema i pratećih kolektiva, od čega se neće razlikovati ni 21. izdanje, ovom prilikom u ipak nešto svečanijom tonu povodom zatvaranja jednog velikog životnog poglavlja. Kao i do sada, 21. Seasplash festival će ponuditi nastupe većeg broja izvođača, kroz četiri dana i na nekoliko pozornica, u kombinaciji sa dodatnim sadržajima, besplatnim za posjetitelje. Život na lokaciji kroz dane održavanja uvijek je bio jedna od posebnosti festivala, sa kampiranjem u hladu guste borove šume, tik uz more.

 

Kao i posljednjih nekoliko godina, posljednje izdanje Seasplash festivala održati će se od 20. do 23. srpnja 2023. na lokaciji Martinske u Šibeniku, jednoj od rijetkih, ako ne i jedinoj festivalskoj destinaciji unutar UNESCO buffer zone, te u zaštićenom prirodnom krajoliku šibenskog kanala.”

Seasplash je nominiran za "Najbolji festival domaćeg promotora" na Ambasadoru, a Martinska kao "Plesna destinacija godine".

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2