Skip to main content
  • alt

Šibenik i Nox festival – Borba za elektroniku

Što se to događa 6. i 27. prosinca u gradu kojim inača odzvanja klapska pjesma?

 
Nox festival je projekt nastao u simbiotskoj suradnji Grada Šibenika, Turističke zajednice i zaljubljenika u elektroničku glazbu. Šibenik je grad otvorenih ljudi koji vole glazbu i zabavu no primijećeno je kako ljubitelji imaju poprilično mršavu ponudu događanja i kako šibenskoj sceni ne bi škodilo malo reanimacije. I tako nastaje Nox.

alt

 
Na lokaciji u Vukovarskoj ulici prvi party će se održati 6. prosinca sa startom u 21.00 i trebati će vam tridesetka u džepu. Iza pulta će vas pozdraviti Sergej Snooze, Joma Maja i Mladen Živkovič (DJ Time). 
 
Sergej Snooze je prvi puta zakoračio u klub 1988. i to je billo to. Ljubav. Nekada stvari jednostavno sjednu. 2000. preuzima rezidenciju programa Stylish u Aquariusu i istodobno osniva Frequency Crew. Uskoro je uslijedilo i osnivanje vlastitog labela Home Made Electronica a 2008. je morao dati srcu ono što traži (jer srca su takva, uporna) i postake vlasnik urbane meke elektroničke glazbe, Sirupa. Ubrzo nakon toga ide po doktorat iz Glazbe i tehnologije i predaje na Tehnčkom veleučilištu u Zagrebu.

alt

 
Joma Maja je mlada vila elektronike koja je na scenu stupila prije 3 godine. Rodom iz Banja Luke pridružila se lokalnoj DJ radionici URUK i dobila podršku od jednog od začetnika banjalučke scene DJ Woodiea. U kratkom roku Joma Maja je upisala ime na lineupe festivala kao što us Exit, Memento Demento i Demofest. Ove godine je predanim radom i trudom uspjela doći do finala Burn Residency izdanja za BiH. Dođite poslušati kako to rade nove klice na sceni naših susjeda.

alt

 
Šibenčanin Mladen Živković u glazbu je uplovio 1993. kao radijski tehničar i DJ. '95. je preuzeo rezidenciju u vodičkoj Haciendi i zatm u primoštenskoj Aurori. naredne godine s Draženom Jurmanom osniva radio emisiju DJ Time koja ide punih 15 godina. Bilo je vrijeme za novi format i nove promjene pa nastaje emisija FlatBeats.  U početku zagriženi techno freak danas svoj izričaj pronalazi u houseu ali još uvjiek voli i njihov hibris. Mladen je strastveni ljubitelj vinila i njegova specifičnog zvuka s dušom pa je tako od '95. do 2008. svirao isključivo tako odlazeći po ploče u Italiju ili Austriju kako bi svojoj publici donio najnoviju glazbu. Pomalo razočaran pomamom mladih za turbofolkom rado se priključio ovoj šibenskoj borbi za ekektroniku.

alt

 
Zatekne li vas početak prosinca u Šibeniku navratite nam i borite se s nama. Uživajte!
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web