Skip to main content

Šibenik ujedinjuje ljetnu ponudu i postaje festivalska destinacija

Da Vam je ovo kojim slučajem netko rekao prije par godina vjerojatno biste se nasmijali i odmahnuli rukom.

Piše: 


Ali Šibenik, grad o kojem su napisani brojni tekstovi posljednjih godinu dana zaista radi sve na ujedinjenu promotora i kulturne ponude čime cijela priča dobiva neku novu dimenziju. Što se događa kad civilni sektor napravi inicijativu, a lokalna samouprava podrži? Događaju se čuda, a baš jedno hrvatsko čudo 2019. postat će Šibenik. U cijelom projektu od samih početaka intenzivno je uključena i ekipa RatCat kao vezivno tkivo scene.

Prije par dana su objavljene informacije o organizaciji brojnih festivala u Šibeniku na novoj neistraženoj lokaciji za plesnu scenu. Radi se o kupalištu, kampu i rtu Martinska s kojeg se pruža neopisiv pogled na Krešimirov grad. Kako doznajemo cijela ideja je da se Šibenik ujedini i zajedničkim snagama pretvori u festivalsku destinaciju sa ponudom događaja različitih alternativnih pravaca koji uključuju naravno i elektroničku glazbu.

Seasplash festival prvi put u 17 godina održavanja objavio je da seli upravo u Šibenik, od 18. do 21. srpnja 2019., a nudi opuštanje uz sunce i more te najbolje od domaćeg i međunarodnog reggaea, duba, drum and bassa, junglea, ska i punka. Headlineri festivala su Lee "Scratch" Perry, Scientist i Mad Professor.

Za sada su poznata 4 festivala koja će tijekom ljeta okupirati Martinsku:

Regius festival 12. i 13. srpnja
Seasplash festival 18. do 21. srpnja
NOX festival 2. i 3. kolovoza
Membrain festival 8. do 11. kolovoza

Činjenica je da uz ovakvu energiju koja stiže od domaćih promotora i podršku Grada i TZ ovoga ljeta nema dileme koja će destinacija biti pod posebnom pozornošću.

Najbitnije u svemu tome je što festivale pokreću domaći promotori koji osim stranih izvođača razvijaju i lokalnu scenu, a to je u ovom trenutku vrlo važan segment za naše umjetnike koji su na pojedinim stranim festivalima duž obale potpuno zanemareni ili nastupaju besplatno.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2