Skip to main content

Ovo su momenti za koje svi živimo: Brazilka Terr i Tunel sinoć grmili Šibenikom

Šibenik je složit ćete se u nešto više od godinu dana postao epicentar elektroničke glazbe u Dalmaciji.

Piše: 


Šibenik je tako u kratkom vremenu prestigao je Split, Zadar, Dubrovnik, gradove koji su dugi niz vremena nosili scenu, a kako je to moguće?

Godinama Šibenik stvara talente kojima je nedostajalo malo zajedničkog duha da talent pretvore u brend i to se upravo događa posljednjih 13 mjeseci. Dokazao je to još jednom sinoćnji nevjerojatni RatCat party u Tunelu na čelu sa Brazilkom Terr sa kojeg donosimo par fotografija i video isječak. U prosincu 2017. nastaje RatCat koji je okupio većinu šibenskih kreativaca pod istim krovom te je ovo svjetli primjer na sceni kako se iz ničega može napraviti svašta.

Sa 10 sličnih projekata naša elektronička scena bila bi 100 puta jača

Zamislite koliko bi takvi projekti mogli utjecati na svijest institucija o potpori našoj umjetnosti. Svi skupa su ovdje vođeni ljubavlju prema elektroničkom zvuku i u tom periodu do danas organizirali su preko 50 partija u različitim prostorima poput Kuglane, Azimuta, Muzeja, Hangara, tvrđave Sv. Mihovila, The Cavea, Trgića (Advent i Nova godina) i Tunela.  U jungli zvanoj Hrvatska gdje ima puno zločestih i ljubomornih zmija nailazili su tijekom rada i na probleme pa im je tako koncept godine The Cave ukinut brzopoteznom i nepromišljenom odlukom zbog staništa šišmiša.

Od potpunih anonimusa danas se za njihove partije otimaju vodeći europski agenti. Ante Pancirov, Martina Kovačić, Jakov Smolić, Ante Dugopoljac, Bake Junior, te Lawrence Klein kojeg ste upoznali kao Burn Residency pobjednika samo su neki od članova projekta. Lovre je zaslužan za klupsku večer Opposite, te trenutno obnaša i A&R funkciju u labelu Simulation, uskoro započinje zanimljivu kolumnu na našem portalu, DJ je godine na Ambasadoru osvojivši treće mjesto, a ono u čemu mu skidamo kapu su pomno odabrani line-upovi za partije na navedenim lokacijama.

Tako je Lovre za većinu partija odlučio zvati suvremena imena moderne elektroničke glazbe gdje radi na edukaciji publike bježeći od klasičnih partija sa izlizanim DJ-ima koji sigurno prolaze.

RatCat gosti tako su bili Toto Chiavetta, The Drifter, Baikal, Pional, Perel, Brian Cid, Terr; regionalni i domaći izvođači Krstijan Molnar, After Affair, Roof AW, Eddy Ramich, Felver, Petar Dundov, Fabian Mateša..

Niskobudžetni, ali vrlo kvalitetan line up pokazao je da se uz puno energije i entuzijazma može napraviti priča o kojoj mnogi danas sanjaju. RatCat nije napravio ni 10% onoga što ima u planu, a na njihove partije redovni gosti su dolaze iz cijele Hrvatske. Tim primjerima mogli bi ići i Zadar, Split, Dubrovnik, ali možda drugi gradovi poput Osijeka, Siska, Makarske. Istra i Zagreb već su kvalitetno zastupljeni odličnim pričama.

Na prošlogodišnjem Ambasadoru prepoznati od strane struke i publike RatCat uzima čak 5 nagrada i to:

Koncept godine – The Cave
Kolektiv godine
Udruga godine
Najbolja nova klupska večer – Opposite
Lawrence Klein – DJ godine – 3. mjesto po izboru publike

Zašto smo cijeli članak i započeli jest sinoćnji party sa Brazilkom TERR pa pogledajte video presjek u trajanju od 22 minute. Neki trenutci partija su doslove da vam se koža naježi.

Idući RatCat party je 02.02. u Tunelu kada stiže Rumunj BOg. Ulaznice su 40 kn u pretprodaji preko Entria.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2