Skip to main content
  • alt
  • 2.06.2015.

Super Uho festival mijenja datum i lokaciju

Drugi po redu Super Uho festival trebao se održati u pristaništu TEF i na plaži Banj no premiješten je na jednu povijesnu lokaciju.

 
Na uzvisini od oko 70ak metara smjestila se najstarija jezgra Šibenika, kaštel Sv. Mihovila. Na mjestu današnje tvrđave još u starobrončano doba nalazila se ilirska gradina.

alt

 
Kralj Petar Krešimir IV spomenuo ju je prvi puta u ispravi iz 1066. Kroz povijesna previranja i uspone i padove mijenjala je vlasnike da bi naposlijetku završila u rukama plesne ekipe iza Super Uha. Upravo na ovom lokalitetu održat će se svi eventi u sklopu festivala koji je ujedno premješten dan ranije pa će se tako održati od 3. do 5. kolovoza, dok će program Iskon pozornice na Banju trajati do 6 ujutro.
 
Ovogodišnji programski koncept festivala određuje precizna selekcija vrsnih izvođača s globalne nezavisne glazbene scene usmjerene najvećim dijelom na rock’n’roll glazbu u njenom najširem značenju, uključujući i mnoge pripadajuće podžanrove te moderne cross over varijacije s elektroničkom, hip hop i avangardnom glazbom.

alt
 
Na lineupu su se zatekli Einsturzende neubauten, Sun Kil Moon, Of Montreal, King Khan and The Shrines, Ought, Rosetta, Vvhile, Nikki Louder i Vlasta Popović, a nedavno su pridodane i nove pridošlice. Tu je post punk prožet elektronikom Merchandise, zatim domaći Pridjevi, i šibenski vlastiti Fog Sellersi koji kombiniraju elektroniku uz bubanj, trube, gitare, klavijature… stilski su razmazani po svemu od funka, housea, d’n’b-a do dubstepa. No vrlo iščekivani band upravo je Flogging Molly koji će za rasplesane mase oderati prvi dan festivala.

alt

 
Zgrabite si upade i prodružite se svima onima koji će se zajedno okupiti u tvrđavi zaštitnika grada Šibenika. Ratnik s mačem u ruci i predvodnik vojske dobra tako širi svoja krila ponad rasplesanih duša. Dođi, pleši i uživaj i pogledaj koji puta prema gore.
 
Cijene ulaznica:
290kn (do 03.08.)
320kn (na ulazu)
 
Pretprodajna mjesta:
Dallas Music Shop Šibenik (Kralja Tomislava 4), Šibenik
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2