Skip to main content
  • 4.05.2017.

Tri dana u đakovačkoj šumi za trance pleme!

Rijetko kada ćeš jezik dovesti u blizinu takvog čvoranja kao kada pokušaš neiskusnog člana ili članicu trance plemena uvjeriti da po prvi puta izgovori Strobolobodobolos.


Tvoji suplemenjaci i suputnici za ovaj, kako sam sebe naziva, transdimenzionalni vremeplovni festival, od 19. do 21. svibnja uskaču u bezvremenski ciklus broj četiri na dihotomijom natopljenoj bipolarnoj polariziranoj shizoidnoj granici eksplozije i implozije svega što je bilo, što jest i što tek ima doći. U eksperimentalne projekcije sebe samoga svuda gdje te nije bilo, a oduvijek osjećaš da pripadaš, skačemo u šumu Zokovica na obale jezera Jošava u Đakovu, gdje novi zvuk šume koja pjeva a-capella s univerzalnom mudrošću svemira stvarajući sve iz ničega, iz efemernog, iz spoznaje da sva materija nastaje iz nematerijalnih infitesimalnih točaka bez mase, težine ili lokacije, stvara 60 istraživača trance kozmosa iz 9 zemalja.

Svijet koji nastaje samo iz ideje sebe samoga autozigotama spoznaje da si konačni produkt nečega što ne postoji, čime paradoksalno opravdavaš postojanje neobjašnjivog, smješta se na tri floora – Merkaba Skyence Lab powered by Saso Mange SoundSystem, Irie Garden DuB Floor i Hidden Floor – a službeni šamanski poziv organizatora na novo izdanje, koji je djelovalo pervertirano okrutno rezati i parafrazirati, glasi:

"Vremenski ciklus za vremenskim ciklusom, duhovi prošlosti slijede i prolaze jedan kroz drugoga u beskonačnoj igri ekspanzije i redukcije, širenja i skupljanja, eksplozije i implozije. Uspomene na prošlogodišnje okupljanje u Merkabinom šumarku polako blijede pod navalom i naslagama mnoštva novih iskustava, vrtloga emocija, neočekivanih putovanja, spontanih prijateljstava i poderanih plesnih cipelica.

Uljuljkaju te u lažni osjećaj sigurnosti da će sve proći tako lako, bez novih besanih sati, bez plemenskih ritmova, bez konačnosti plesnog transa i suptilnog prijelaza jutra u večeri i opet u zoru. Ali neće. Šumski zov ponovno jača tijekom tihih noći, snovi sve su nemirniji dok duša sve je sretnija, jer zna da ne mora čekati još dugo.

Zvučnu sliku i priliku podija podno Merkabe ponovno će kreirati Saso Mange, Samo Tvrdo trance oružje masovne elevacije prema dvanaestom kvadrantu sjeveroistočnog fraktala. Alter i real ego slike voditelja zvučne ceremonije koji će upravljati ciganskim mehanizmom još su obavijena velom tajne, no sonično bombardiranje i eksplozije (pod)svijesti ne možeš izbjeći ni na koji način. Čeka te teška borba između eksterne projekcije vlastitog ega i zakonitosti unutarnjeg svemira, bez sudaca, a jedino je pravilo da pravila na flooru nema.

Drugi teren donosi i drugačiju perspektivu te shvaćanje glazbenog učenja. Nasuprot katapultiranju svijesti u nepoznate dimenzije pomoću Merkabinih moći, marljive trupe Irie Gardena posadit će sjemenje bassa koje uzemljuje uzavrele duše, smiruje ključalu krv i odmara umorne noge. Usred dub arene dva eldera zvuka pankerske vanjštine i rasta senzibiliteta, Digitron i Warrior Charge, pustit će korijenje duboko i epicentrirati potresni zvuk, preniske frekvencije da bi ih čuo, ali osjetit ćeš ih svakako. Treći zvuk je snažan u svojoj mladosti, mudar u svojoj ludosti, Shimana familija u naletu pozitivnih vibracija kreće najdalje na istok do sada, iskusiti divljinu i gostoljubivost koju samo Slavonija može pružiti.

Na trećem terenu trenutno traje potraga za izgubljenim jednorozima, ishod je krajnje neizvjestan, o rezultatima ovisi cjelokupan plan i program eksperimentalne psihoze za one krnjeg duha. "

Detalje divnih dijakronih didaskalija po floorovima istraži na službenom FB sidru eventa ovdje, a ulaznice na derviško šumsko slavlje života i povezanosti te do 18. svibnja čekaju za 90 novaca, dok ćeš od 19. svibnja na dan početka i na ulazu upadati za 120. Dobro nam došli na Strobolobodobolos! Sve izgubljeno biti će nađeno, sve beznadno spašeno, sve rastavljeno slijepljeno zajedno zvukom, znojem, srcem i šumom!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk