Skip to main content
  • 18.02.2018.

Silvio Hrabar te zove u Ghetto na novu Jezgru – O čemu ćemo pričati?

Jedan tip davno prije, kažu Elvis mu je ime bilo, pjevao je o ghettu i životnim izazovima istoga. No mi smo danas u jednom Ghettu sasvim suprotnih socijalnih konotacija – onom splitskom koji je mjesto mira, zabave, zajedništva, i u četvrtak, 22. veljače, edukacije.

Piše: 


Upitaju li kuloarske dežurne čavke -"Što? Što!? Edukacija? Kakva edukacija? Kada je? Tko je?"… fino im kažeš da Jezgra još jednom preklapa svoje esencijalnu misiju obrazovanja scene jedne po jedne uši, ovoga puta uz Silvia Hrabara. Tvoja vrijednost može se staviti na samo nekoliko životnih vaga koje su važne, a to bi dakako bile one srca te znanja i iskustva. U shvaćanju toga da je motor koji tjera svaku praksu dalje ujedno i zajednica iza njega, nečije znanje i altruistično dijeljenje naučenog podiže sve koji žele slušati i posljedično i čitav fenomen. Sustav raste proporcionalno sa znanjem, voljom i entuzijazmima onih koji ga čine s bilo koje strane pulta. Pa kada netko tko već živi život koji bi ti volio živjeti priča, sjedneš i poslušaš, ili samo voajerski upiješ jer si znatiželjan kako svijet funkcionira.

Silvio tako u Ghetto, s Jezgrinom sržnom misijom otvorene diskusije o dobrim i lošim praksama na sceni, stiže u 8 uvečer kako bi podijelio put stvaranja svoga labela i osnivanju digitalne etikete. Pater familias Family Groovesa ujedno će proći i čitav raspon tema za koje smatra da ima vrijedne uvide koje bi trebalo podijeliti, pa će se dotaknuti potencijalnih ulazaka u elektroniku za one koji još odluku važu i objasniti iza početaka skriveni vlastiti "Zašto?", pričat će o glazbenoj pozadini i o uzbudljivom području prvih gigova kada si još zelen. Istražit će što znači epitet uspješnoga u razmaku od nekoliko desetljeća – što je uspjeh bio tada i kako se percipira danas u promijenjenim okolnostima te načiniti mentalni eksperiment onoga što bi možda učinio drugačije da kreće danas iznova kao početnik. Dotaknuti će se i bazena mogućnosti koji su se mladim ljudima na početcima nudili kada je on sam zajahao strujni val i prilikama koje čekaju novake te razlučiti u kojim pogledima ti je lakše ili teže danas.

Neminovan je osvrt na trenutno stanje domaće scene kako je ona lonac u kojem kuha pa je nužno razmotriti i stanje domaćih talenata iz perspektive nekoga tko je već postigao globalni uspjeh. Za sve koji razmišljaju o produkciji naći će se tu i razlamanje njene nužnosti kao faktora uspješnosti u branši, a na marginama neće ostati ni rasprava o CDJ-ima, Vinylu i kontrolerima. U spektakularnoj kaskadi tema koja nastoji obuhvatiti sve važne srži scene dotaknut će se i količine promotora na sceni, kao i usporediti kvalitetu klubova nekada i danas. Put će poći na osvrt na sami Family Grooves i što on zahtjeva od producenta kako bi bio dio obiteljskog stola te će raspraviti i količinu domaćih imena na labelu. Priča o etiketama iz mikro osobnog iskustva prijeći će i u makro recenziju hrvatskih labela općenito te će razmotriti validitet postajanja promotorom, DJ-em, bookerom i vlasnikom labela. Je li to nužno zlo il slobodni izbor bez predeterminiranih odrednica pluseva i minusa? Za finale potegnut će se priča o suradnjama sa splitskim i generalno hrvatskim labelima, promotorima klubovima kao okosnica rasta jedne priče.

Pogledaj video snimku predavanja – DJ Jock iz Ghetta!

Pa kao dama ili gospodin splitskih ulica ili onaj kojega će puti slučajno zeteći na obalnom biseru, sparkiraj se u Ghetto u četvrtak i poslušaj! Važne stvari su ovdje da se o njima priča, nikome ne koriste skrivene od ušiju! Enjoy!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2