Skip to main content
  • 28.06.2016.

Alxsml – od Raw Paper Recordsa do KS Takeovera!

Divno je ono što te uzurpira, što te usiše u prostore sebe kao da ti je baš tamo, i nigdje drugdje na koordinatama planete, mjesto.

 
To čine ljubavi, to čine trenuci kada radiš ono što voliš potopljen u flow, to čine noći s najboljim prijateljima i to 9. srpnja na lesi Međimurja čini i novi KS Takeover. Ova čakovečko-varaždinska zvučna manifestacija smješta se u Gornji Kuršanec, gdje Enygma na obali jezera postaje manje tajanstvena sa svakim beatom koji se prolomi vodenom površinom. 

 
Plešeš uz četrnaesticu, na domaćem tlu podignutih, parova ruku pa su tako s nama ALXSML, Antonio Podkrajac, Baseline, Chille Jr., Deniss the Manace, Ferry Van Hreen, Gogolesko, Martin, Nitevision NV, Rasta Muffin, Sipa, Smuky, Sylph i Zorools.
 
ALXSML je proširena abrevijacija koja krije Aleksandra Polaneca. Zaljubljen u glazbu još prije no što je mogao dosegnuti gumbiće radija, u ranim godinama već okreće interes prema svemu onome što pravi ugodno strukturiranu buku i radoznalo saznaje sve što može o sintisajzerima, ritam mašinama, miksetama, gramofonima i kazetofonima.

 
Slatkih 16  donijelo je ujedno i prvi kontakt s virtualnim instrumentima u širokom spektru glazbenih programa i godine miksanja i masteringa postaju interludij za vlastitu produkciju. Nebrojeni sati rada i truda i nepresušna kreativna vrela ciglu po ciglu izgradili su prepoznatljiv stil, a audioteka demo snimki i remixeva prešla je u troznamenkaste domene. Kako dobre stvari prije ili kasnije nađu svoje mjesto u svijetu svojom inherentnom osobinom sjajnosti tako se nedavno u priču upleo i "Raw Paper Records" koji prepoznaje talent i oduševljeno izdaje traku "Glockenspiel", a još prije no što ponoćne ure Nove 2017. otkucaju ponoć moći ćeš uhvatiti i prvi originalni EP.
:
 
Pa potegni do mirne površine jezera. Možda jest stajaćica, ali ti nećeš biti na miru ni sekunde. Enygma čeka. Sve tajne naposljetku bivaju otkrivene.
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2