Skip to main content
  • 15.02.2018.

Ambasador Tour u Zadru 3.3. uz veleposlanike house glazbe

Ambasadori su predvodnici, oni koji vide prvi jasno još prije no što ti sam slutiš, oni su koji istražuju nove načine i gledaju na staro svježim okom, koji ujedinjuju disparatno svojim diplomatskim milinama i, u konkretnom slučaju, glazbom i trudom.

Piše: 

Nije li tada sasvim prikladno i univerzalno ispravno ovo ime nadjenuti prvoj domaćoj nagradi za sve stvari elektroničke, za najbolje mame i tate žanrova, klupskih večeri, dostignuća, izdanu  glazbu, klubove koji su zaslužili svoju reputaciju, za trake, štorije i rad… Na godišnjoj bazi oko Ambasadora, u proustovom prisjećanju hrskanja Madelaine kolačića i posljedičnom reverzibilnom vremeplovu, Ambasador baci pogled preko ramena i revidira godinu ostavljenu u retrovizoru. No ovo središte centralne kružnosti vibrira na van i stvara klice sebe samoga na podijima Lijepe Tvoje kroz podrod svoje esencijalne prirode  – Ambasador Tour.

Turneja već turira svoje motore za otvaranje nove proljetne šihte pred utičnicama i svoj prvi pucanj baca u noć subote, 3. ožujka na zadarskim ulicama. Za nemirne, somnabuliste, željne podržavanja svojih vlastitih ritam se penje uz brid tebe do srca i uha u Q Bar-u. Status istoga slova koji se busa o prsa homeostatskom dosadom u kojoj držiš dah da se nešto dogodi i poljulja ravnotežu, jer si ipak nindža kaosa, poremećen je uz trijadu Ambasadorovih prošlogodišnjih pobjednika kategorija i s nama su osvajač nagrade za najboljeg house DJ-a, gospodin Brusač, poznatiji ti kao Tom Bug, kao i Butters i kolega mu Toni Kostijal koji zajedno čine dualizam Less Is More programa.

Dijeleći ime s prvim hrvatskim kraljem, Tom Bug se u posljednjih nekoliko godina ubrzano uspeo na tron domaće house bube. Kao duhovni vođa Dobrog Housea, dio House Fusiona, prošlogodišnji radio voditelj D3ep Radio Networka, A&R-a Blacksoul Musica i iskusni house DJ i producent, uz rezidenciju u zrćkom Deepu nije stranac ni podijima hedonističkog hvarskog Carpe Diema i dubrovačke kamene utvrde zvuka koja jest Revelin, a od izdanja prvog samostalnog EP-a prethodne godine "Keepin' It Safe" dio je i ergele Blacksoul Music sonorne fronte pod paskom Toma Pasanca.
{youtube}qctJP78ohsw{/youtube}

Je li manje zaista više? Kažu mudri ljudi da jest, da je elegantna čistoća ideje uvijek jača od dima i zrcala. Manje od čega i više od čega i koliko manjine stvara novu većinu? Sve znaju momci koji su osvojili Ambasadora za naj naj klupsku večer. U eleganciji manifestacije čiste ideje i ritma bez ukrasnih resica manje zaista jest više, no za ples vrijedi obrnuto proporcionalna računica, a Butters i gospodin Kostijal već vade kalkulatore ne bi li zbrojili sve što si izgubio i dobio na flooru.

Predkasna šihta do 1 nudi ti upad za 30 novaca,  nakon 1 ure noć traži 40. Pa dođi, pleši, ambasadoriraj, na tren ne misli, ne želi, ne posjeduj, samo budi ( ne znamo dolaze li svi odgovori sami, no vrijedi pokušati)! Sretno vam otvaranje Ambasador Toura!

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2