Baner

Gasi se epicentar zadarske elektroničke scene aka Q Bar

Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019

Nakon 16 godina uspješnog rada na urbanoj kulturnoj sceni Zadar ostaje bez kultnog Qbara koji je u početku bio poznat kao Maya Pub.


Unazad nekoliko godina Qbar je subotom postao i meka regionalne elektroničke scene, što su potvrdila i brojna gostovanja renomiranih izvođača (Marko Nastić, Petar Dundov, Pero Fullhouse, Mr. DJ Dario, Marina Karamarko, Andrologic i mnogi drugi...), ali svakako pružio utočište lokalnoj sceni koja obitava kvalitetnim DJ-ima kao što su Butters, Lovre Milin, Šime, Eggy, Toni Kostijal, Liquid, Vito, Last Method, Lucca Masterson, Groove Masters, Mandich Brothers...Klub je svih godina pod istim vlasnikom zadržao prepoznatljiv i raznolik program i u kartu Hrvatske se ucrtao kao nezaobilazan kultni urbani prostor, piše portal 057info.hr. 2016. u Qbaru i Klubska scena je priredila nezaboravan Takeover Zadar party povodom 15. rođendana okupivši cijelu zadarsku scenu.Pomno odabrani izvođači i Dj-evi veselit će Zadrane naredna 4 oproštajna tjedna. Oproštajni program subotom započet će uz Banana zvuk (Luka T.B.F. i Yuri Stillness), nakon kojih slijedi Jermaine Bowley, a posljednje dvije subote rezervirane su za udarna imena domaće elektroničke scene Petra Dundova i Mr. DJ Daria.U prostoru Qbara najavljena je obnova bivšeg hotela "Beograd"


Šteta je to klub na zatvaranje nije pozvao cijelu zadarsku DJ scenu što je tradicija kod zatvaranja kultnih klubova na našoj sceni, jer bez lokalne scene ni jedan klub ne bi mogao opstati.

 

Gasi se epicentar zadarske elektroničke scene aka Q Bar