Skip to main content
  • 30.03.2021.

Ambasadori u medijima. Mediji o Ambasadoru!

Desetak dana prošlo je od pete jubilarne dodjele priznanja Ambasador koji je u vrlo teškim vremenima za glazbenu industriju ipak smogao snage i okupio domaću scenu na novoj lokaciji u opatijskom Gervaisu.

Piše: 


Ambasador je svijetlio crveno i nastavio poticati i podržavati autore, promotore, izvođače, kreativce uz podršku publike i struke, te uključenjem regije. Popis struke koja je sudjelovala u radu nagrade bit će objavljen sutra, a stručnu radnu skupinu činilo je više od stotinu hrvatskih i regionalnih predstavnika

O projektu su redovno izvještavali HRT, CMC TV, Novi List i Jutarnji u nekoliko navrata, Otvoreni, Yammat FM, Enter, Ultra FM, Radio Roža, Radio Split, Radio 808 i mnogi drugi. Ne samo da su mediji izvještavali o ovoj vrijednoj platformi koja povezuje i otvara diskusije o aktualnim pitanjima na sceni već su isto tako prepoznali elektroničku glazbu kao vrijednu i dali prostor njenim umjetnicima. Sve ste i ove godine mogli gledati u Livestreamu, a uskoro objavljujemo i snimke panela sa Simpozija.

Evo što su sami dobitnici nagrada rekli nakon dodjele. Popričali smo sa Akleom Neon, Ivonom Kovačević, Markom Jovanovićem i Petrom Dundovom.

AKLEA NEON
(Izvođač godine)

Što kažeš na novu nagradu?

"Bila sam mega iznenađena jer sam se našla u konkurenciji s velikim imenima ove scene. Mislila sam da ću ja pljeskati nekome drugome, no drago mi je da se ipak pljeskalo meni. Tim više što sam žena! Nadam se da će to biti inspiracija i drugim curama da se okruže elektronikom i da ja mogu pljeskati njima," rekla je Aklea, pozdravljajući općenitu ideju nagrade Ambasador.

Što kažeš na Ambasador kao inicijativu?

"Mogu biti zadivljena, jer jako je teško  to organizirati, teško je uopće postići da ljudi počnu shvaćati elektroničku glazbu ozbiljno, no kroz ovu se nagradu to uspijeva. No to je jedan odgroman val, val koji meni mijenja život u svakom pogledu – i kad sam ispred i kad sam iza sound systema, drago mi je da se to sad sve više i više može vidjeti," izjavila je ova glazbenica.

IVONA KOVAČEVIĆ, MOJO SOUNDSYSTEM
(Radijska emisija godine)

Drago mi je što sam dobila nagradu prvenstveno radi publike koja je glasala jer mi zapravo najviše znači taj nekakav feedback i drago mi je radi Yammata jer će pomoći u PR-u. Ovo nam nije prva nagrada, a vjerujem niti posljednja pošto smo mi svi mladi kao i naš medij, vjerujem da najbolje godine tek dolaze…

MARKO JOVANOVIĆ, THRU THE BUSHES FESTIVAL
(Event godine)

Thru The Bushes se u vrlo izazovnim okolnostima za produkciju festivala usred pandemije, po prvi puta nakon šest godina održavanja na otoku Krku, održao u riječkoj Harteri, a posjećenost je bila iznimna. Nagrada Ambasador nam stoga još više znači, a osobito smo polaskani  činjenicom da smo nagradu osvojili u kategoriji eventa godine koja je obuhvatila sva festivalska i klupska događanja u 2020. godini. To je zaista veliko priznanje cijelom timu koji na produkciji radi već sedam godina. Od srca se zahvaljujemo svima koji su nas podržali svojim glasom i nastavljamo marljivo raditi na pripremi  ovogodišnjeg izdanja.

PETAR DUNDOV
(Techno izdanje godine)

Sretan sam i oduševljen nagradom. S Gregorom radim već deset godina, a ova nagrada je priznanje struke za taj rad i govori nam da idemo u dobrom smjeru. Na početku godine sam bio tužan i puno mi je gaža otkazano, ali sam se na kraju pomirio sa sudbinom, okrenuo se produkciji i shvatio koliko sam zapravo vremena izgubio s tim putovanjima. Vratio sam se tamo gdje sam kao autor i krenuo, a to mi je probudilo inspiraciju što će se i vidjeti na novim izdanjima.

CORTEX THRILL
(Hrvatski album godine)

Ivo Montina i Robert Grizilo gostovali su prošli petak na CMC TV, a u nastavku pogledajte što su tom prilikom izjavili.

dobar house desktiop
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju