Skip to main content
  • 31.03.2021.

Domaći autori komentiraju projekt dobrotvorne kompilacije za žrtve potresa

Povodom izlaska kompilacije Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project, dobrotvorne kompilacije domaće elektroničke scene za žrtve potresa u izdanju PDV-a, popričali smo s nekoliko producenata čije su trake dio ove humanitarne misije.

Piše: 


Tako su nam izjave o ovom solidarnom projektu dali Andrea Ljekaj, te sisački dvojac na prvoj liniji obrane od potresa Zarkoff i Le Chocolat Noir, a kompilaciju možete poslušati ili kupiti na dnu članka.


Foto: Zrinka Jakovac

ZARKOFF

Drago mi je što je ova kompilacija okupila toliko autora, siguran sam da nitko nije oklijevao oko sudjelovanja. Različiti smo po žanrovima, no kompilacija se ipak može slušati kao album, a povezuje nas želja da učinimo nešto korisno u teškoj situaciji u kojoj se toliko ljudi iznenada našlo. Iskreno se nadam da će publika kupovati kompilaciju, da zaista skupimo neka sredstva pa da ovo ne bude samo simbolična gesta.



LE CHOCOLAT NOIR

Healing Sounds mi se čini kao kolekcija dobre produkcije koja nije tu da popuni mjesto i zadovolji minutažu, tako da naši klubberi mogu kupiti, ako već ne čitavu kompilaciju, onda one stvari koje njima stilski odgovaraju. Svaka kuna će sigurno biti dobro uložena jer će pomoć biti raspodijeljena preko fondacije Solidarna, koja se do sada pokazala kao vrlo organizirana i konkretna u pružanju pomoći.


Foto: Andrea Ljekaj at Sonus Festival by Felix Hohagen

ANDREA LJEKAJ

Drago mi je da se pokrenula inicijativa kao što je “Healing Sounds” kompilacija i zbilja se nadam da ćemo ovim putem uspjeti barem malo pomoći onima koji su stradali u nedavnim potresima. Svaka čast dečkima (Jan i Nenad) na inicijativi i svom uloženom trudu, te PDV etiketi na podršci i izdavanju. Okupili su samu kremu hrvatske elektronike, što nije mala stvar, a meni je zaista drago da sam uspio nekako doprinijeti. Pozivam sve koji žele pomoći da posjete PDV records bandcamp ili crowd-funding kampanju te odvoje koliko god mogu za pomoć nastradalima.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2