Baner

Ana Antonova: Nagrada Ambasador je super poticaj za dalje, a i otvara neka vrata

Subota, 11 Studeni 2017

Odbrojavamo nešto manje od 2 tjedna do Ambasador Winners partya u klubu Boogaloo, te prenosimo izjavu Ane Antonove koja je prošle godine osvojila nagradu za "Damu HR elektronike".


Ana nakon pobjede na CFSN-ovu Nucomer natječaju i Ambasadora na kaminu velikim koracima grabi dalje.

Što ti znači Ambasador nagrada i nedostaje li našoj sceni manifestacija koja slave postignuća domaćih umjetnika? Kako vidiš status žene kao DJ-a u Hrvatskoj?
 
Nagrada me jako iznenadila, uopće nisam računala na nju, pogotovo u onoj konkurenciji, bilo mi je simpatično dok je glasanje trajalo, frendovi su glasali kao ludi, ali opet, stvarno se nisam nadala. Nagrada je super poticaj za dalje, a i otvara neka vrata.Recimo, vrlo vjerojatno mi sad ne bi razgovarali da ja tu nagradu nisam osvojila. Ne znam, meni se sve tako nekako zavrtjelo od 2015. do danas, da mogu stvarno biti sretna i zadovoljna, ne znam sad trenutno što bi bio korak više. Strani booking? Produkcija? Ne treba biti pretenciozan, skromno naprijed, pa ćemo vidjeti. Zaista se ne mogu žaliti, gdje god dođem odlično sam primljena, ali lineup je u 99% slučajeva, muški + ja. Možda to i nije tako loše jer nas je malo i svaka od nas možda ima veće šanse pokazati se, predstaviti ljudima i ostati upamćena. Stvarno ne znam puno DJ-ica, nisam ih još stigla upoznati i nisam imala prilike razmijeniti iskustva.Ali evo poznam Karamarko već nekih 10-tak godina, nismo u nekom osobitom kontaktu, ali možda je ona dokaz da se može uspjeti. Njezina podrška na mom putu iz gledališta do pozornice po Ambasadora je svakako bila lijepi moment. Iskreno, ne znam da li u Hrvatskoj ima prostora za još jednu manifestaciju ili nagradu ovog tipa, činjenica je da nisam primijetila da Porin ima kategorije koje bi pokrile našu scenu tako da u svakom slučaju pozdravljam ovaj projekt i nadam se da će dugo dugo živjeti, da ću možda za nekih 5 godina dobit neki Ambasador za najbolji single/remix ili jednostavno za 20 godina reći sama sebi: "...gle Ambasador je na TV-u, ja sam dobila nagradu prve godine kad je krenuo."Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Ana Antonova: Nagrada Ambasador je super poticaj za dalje, a i otvara neka vrata