Skip to main content
  • 29.05.2018.

Elektronički zvuk postaje dio Svjetskog dana glazbe 2018. u Hrvatskoj

Zahvaljujući Vašoj i našoj Klubskoj sceni po prvi put u Hrvatskoj elektronička glazba će se vrtiti i za vrijeme Međunarodnog dana glazbe 21.06.2018.

Piše: 


Prošle godine smo ukazali na problem tj. da naša zajednica nije uopće bila zastupljena u projektu kojeg globalno podržava veći dio kultiviranih naroda i kako je e-glazba postala ne samo dio kulture već i svakodnevice, neumjesno je bilo da se 21.06. (koji ujedno slovi i za prvi dan ljeta) na gradskim trgovima izvode sve druge vrste glazbe osim one elektroničkog žanra.

Zemlja kojoj je jedna od pokretača turizma, te kulturnih i kreativnih industrija upravo glazba koju toliko volimo mora sustavno raditi na tome da se pojam DJ-a, ritam mašine, stvaralaštva što više podupire jer je to mehanizam kroz koji će se mladim kreativcima osvijetliti i osigurati bolja budućnost u Hrvatskoj.

Uvidjevši to kao golem propust prošle godine, HGU (Hrvatska Glazbena Unija) kao nositelj projekta, ponudila nam je da krenemo u osmišljavanje ovogodišnjeg programa koji će Međunarodni dan glazbe u Hrvatskoj svakako osuvremeniti jer će na trgovima u ukupno 6 naših gradova svirati DJ-i. U cijelu priču se uključio i projekt "Ambasador" pa će tako na nekim lokacijama zasvirati i laureati ove nagrade; a uz njih i veliku podršku lokalnih partnera, nastupat će lokalne DJ snage gradova Osijek, Zagreb, Pula, Rijeka, Šibenik i Split, te će priliku isto tako dobiti i mladi DJ-i koji traže afirmaciju.

Toga dana KS će za sve ljubitelje produkcije u znak pažnje na ovaj program lansirati posebno iznenađenje namijenjeno svima koji žele stvarati glazbu online. Više o programu Svjetskog dana glazbe po gradovima, lokacije i satnicu objavljujemo uskoro.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2