Skip to main content
  • 5.01.2024.

Hrvatski i regionalni mediji o nagradi Ambasador

Posljednjeg dana studenog 2023., otkriveno je 42 laureata nagrade Ambasador za najbolja elektronička ostvarenja u 2023.

Piše: 

VII. dodjela nagrade Ambasador u zagrebačkom Boogaloou je okupila više stotina profesionalaca iz industrije elektroničke glazbe, brojne uzvanike iz ranih sfera društvenog života kao i medijske predstavnike koji su došli popratiti jedinu neovisnu glazbena nagrada na ovim prostorima.

Vrijednost projekta je prepoznata na regionalnoj, nacionalnoj i županijskoj razini medija koji su redovito izvještavali kako o samim novostima o nagradi, tako i o nominiranima, kao i naposljetku samim dobitnicima.

O nagradi Ambasador se redovito pričalo na radijskim frekvencijama diljem Hrvatske. Otvoreni radio, Enter Zagreb, Radio 808, Yammat FM, Radio Roža, Radio Rojc, HRT Radio Split, Radio Kampus, Radio Korčula, UNIDU radio samo su neke od radijskih postaja na kojima se pričalo o Ambasadoru i njegovim akterima.

Specijalizirani, glazbeni portali u Hrvatskoj, ali i šire vjerno prate rad Ambasadora. O VII. izdanju nagrade se moglo čitati kod kolega na Muzika.hr, Ravno do dna, Sound Guardian, Sound Report, Reggae hr, OnlyClubbing.rs, Grotto – The Way of Life, The Clubber

Lokalni i županijski mediji su pratili svoje sugrađane na njihovom putu do nagrade Ambasador. Prepoznatljivost u lokalnoj sredini je od iznimne važnosti, tako su šibenski mediji poput Šibenskog i ŠibenikIN-a s ponosom pisali o trijumfu Tvrđave sv. Mihovila, zadarski mediji poput ezadra, Zadarski.hr Zadarskog lista, Antene Zadar

Osvajanje nagrade klub Dubinu je stavilo u prvi plan lokalnih medija, kod kojih je Ambasador postao vijest dana. S još jednom nagradom u vitrini Yakka je ponovno postao važna vijest lokalnih medija u Novoj Gradiški, o putu Tamare Kezz od nominacije do nagrade se posebno pratilo u njenoj rodnoj Kikindi, a posebno zanimljiva za dalmatinske i splitske medije je bila InnerChild zbog spajanja znanosti i elektroničke glazbe.

Elektronička glazba, kao i kompletna subkultura koja ju okružuje i dalje je donekle “strani svijet” za neke od najvećih hrvatskih medijskih kuća, ali iz godine u godinu i oni najveći mediji se upoznavaju s glazbom koja nas spaja. Tako je i ove godine Novi list napisao reportažu s dodjele, a dobitnike su popratili još i Jutarnji list, Večernji list, 24sata te Story. S druge strane u regiji elektronička glazba je nešto više prepoznata, tako se o Ambasadoru moglo čitati i na Gracija.ba, Time.rs, Telegraf.rs, Tanjug.rs, Republika.rs, Radio-Televiziji Vojvodine, Vesti.rs

Svoje mjesto nagrada Ambasador već dugi niz godina ima i na televiziji, posebice na HRT-ovim Vijestima iz kulture.

Mediji nisu samo izvještavali o ovoj vrijednoj platformi koja godinama uspješno povezuje ljude na regionalnoj razini i otvara rasprave o aktualnim pitanjima na sceni, već su također prepoznali i važnost elektroničke glazbe. Pružili su joj značajno mjesto u svojim izvještajima, dajući prostor njenim umjetnicima kako bi istaknuli njihovu kreativnost i doprinos glazbenoj industriji, ali i cjelokupnoj kulturnoj industriji.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2