Skip to main content
  • 23.03.2016.

Kristijan Kozlowsky: Toliko sam zapeo za produkciju da bih sjedio…

Službeno sjedeći u proljeću, razdragani i zahvalni našim dosadašnjim plesačima i umjetnicima, gazimo dalje u iščekivanju novih Takeover noći na podiju.

 
9. travnja Skwhat, smješten na industrijskoj panorami Siska, postaje dom za strujom i ritmom infuziranu petardu koju čine Zarkoff, Omar, Le Chocolat Noir, Emphatic Affinity i Kristian Kozlowsky. Pa smo tako, nastrojeni da upoznaš domaće sjeli i zavrtjeli se u stolici u ugodnom časkanju s gospodinom Kovačevićem, plesnome tebi poznatijem kao Kristijan Kozlowsky.

FB EVENT: 09.04. Klubska Scena Takeover Sisak / Skwhat

 
1. Bok Kristijane. Kako to da si otkrio svoju strast tako rano? Koji umjetnici su te zakačili za inicijalni hip-hop i R'n'B?
 
Bok Lano 😉 Sve je počelo još u osnovnoj školi, kada sam prvi put čuo album od Nereda i Stoke – Spremni za rat i naravno za Tram 11, pa sam skupa s jednim frendom počeo pisati pjesme i repati :). Ubrzo nakon toga sam počeo raditi svoje beat-ove jer me više zanimala sama glazba nego pisanje pjesama.Toliko sam zapeo za produkciju da bih sjedio satima za kompjuterom i zaboravio na sve oko sebe (i danas je tako) Umjetnici zbog kojih sam se zakačio na produkciju takve glazbe su bili Dr.Dre, Dj Premier & Timbaland…
 
2. Možeš li se sjetiti koji je bio prvi party na koji si ikada krenuo ili pak onaj koji je označio početak novog glazbenog smjera za tebe?
 
Uff, mislim da je to bio Umek u Bestu, ali nisam siguran. Za početak novog glazbenog smjera najviše je zaslužan Martin Stimming. Njegova glazba mi je tada bila životno otkriće, kakvi su ovo zvukovi čoeče, skroz zanimljiva, čudna, drugačija 🙂

 
3. Kako to da mladi momak s 15 godina već počinje surađivati internacionalno? Koja je bila tvoja logika i za čime si se vodio kako bi započeo karijerni put? Što misliš koja je najvažnija osobina za uspjeh u bilo kojem poslu?
 
Stvarno ne znam. I ja sam ostao iznenađen kada me na myspace-u kontaktirala jedna pjevačica iz Norveške i rekla mi da želi snimati na moju mjuzu. Kad smo se bolje upoznali spojila me sa reperima iz Norveške i s jednim reperom iz L.A.-a, pa smo počeli zajedno surađivat i snimati pjesme. Napravili bi nešto od ničega i za mene je to bio poseban osjećaj. Drugačiji je to mentalitet ljudi, ako se s njima nešto dogovoriš oni će poštivati taj dogovor, uz to su jako ljubazni i pristupačni. Nema tu neke logike, ja sam samo lik koji voli slušati, puštati i raditi mjuzu. Uporan sam u tome već godinama i nikad neću odustati od toga. Smatram da je najvažnije imati želju i volju i nastaviti biti uporan čak i kad nam ne ide sve kako smo zamislili, samo treba puno strpljenja.
 
4. U organizaciji kojih projekata smo te do sada mogli uhvatiti i što nas u 2016. još čeka na horizontu? Imaš li dugoročni plan onoga što bi želio postići ili samo sviraš po uhu?

 
2012. godine sam uz pomoć svojih prijatelja i poznanika organizirao prvi humanitarni party u Petrinji pod nazivom "Easier Life" za jednu djevojčicu koja boluje od cerebralne paralize, donacijama smo prikupili preko 8.000 kn što je bilo dovoljno za kupnju posebnih kolica koja su joj bila potrebna. Godinu nakon toga smo napravili isto za udrugu žena oboljelih od raka dojke iz Siska. Uz to sve sam organizirao i par manjih open air-ova"Summer Groove" te pomogao oko organizacije Kupa Open Air-a u Mošćenici. Naravno i ovoga ljeta imam u planu napravit jedan humanitarac, a možda čak i festival koji bi trajao 3 dana, a uskoro i krećem sa radionicama glazbene produkcije za mlade u udruzi IKS u Petrinji. U budućnosti bi volio svirati LIVE jer mi dj-ing više i nije toliko zanimljiv i nadam se da ću jednog dana imati svoj studio iz kojeg neću izlazit, osim kad treba otići po pivu 🙂
 
5. Što spremaš za KS Takeover u Skwhatu? S kojim zvukom ćeš se predstaviti i koga s naše scene bi istaknuo kao osobu od koje bi volio učiti?
 
Neću vam otkriti što spremam za Takeover, najbolje je da dođete i poslušate, ali vam mogu reći da će biti masno kao Petrinjski burek 😉 Ako od nekoga želim učiti onda je to definitivno Petar Dundov 🙂
 
6. Wild Card pitanje: Što bi za tebe bio savršen dan?
 
Savršen dan je za mene dan ispunjen glazbom i smijehom 😀 😀 
 
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2