Skip to main content
  • 19.04.2019.

M’tlaren predstavlja Dubrovnik na Magic Sound of Dalmatia

2015. na dubrovačkom tlu rodio se M'tlaren koji mete podije u nesalomljivom guranju prema naprijed uz vrijedne ruke koje čine Jux, ČX, Flora & Lija, Dotur & Champa.

Piše: 


M'tlaren ekipa se pridružuje još 26-orici DJ-a na unikatnom partyu Magic Sound of Dalmatia koji slovi kao okupljanje dalmatinske elektroničke scene na tri floora primoštenske Aurore 1.6.

Prvi val Early Bird ulaznica po 50 kuna otišao je u rekordnom roku za samo par sati, pa je organizator za sve one koji su iskazali interes, a zakasnili s kupnjom odlučio danas u na Veliki petak, 19.04. od 12h pustiti u prodaju drugi val Ranoptičjih (Early Bird) ulaznica, također po 50 kn na Adriaticket.com

Spontano su translatirani iza pulta zajedničkim amoroznim osjećajima spram pokreta, plesa, energije i glazbe kojima u pozadini stoji svijest o nedostatku kvalitetnog undergrounda na južnoj jadranskoj obali. Kao odvojeni entiteti, prijatelji i kolege po pultu, haraju festivalskim lokacijama već godinama i djeluju kao formalna glazbena zajednica imena M'tlaren. Što su?

Ekipa koja kao primarnu točku fokusa vidi plesača, spoj iskustva i mladosti, techna i housea, zvuka i plesa, društvo prijatelja hedonista i onih kojima suvremene vrijednosti i pohlepe ne predstavljaju ništa.

Jux je tako poglavica, starosjedilac i najiskusniji član, pripadnik starog underground klana koji je zakoračio u elektroničko na prelasku tisućljeća. Osim ljudi, mačića i duga voli pravi fini house i tribal uz dodir vesele groovy struje. Ostavlja nutrinu s osjećajem kao da se pacaš na suncu Copacabane s hladnim pićem u ruci.

ČX – odlikuje ga jedinstven stil miksanja i široki spektar glazbe. Njegova volja i energija guraju sve naprijed, a kombinacija talenta, karaktera i truda savršena je formula za one koje još čekaju velike stvari..

FLORA & LIJA
Lija je najmlađi M'tlarenovac. Vješt, mudar i okretan elektronički otrov nosi u sebi od ranih dana. Strastveni je plesač koji stvara glazbu za one koji strast dijele pa tako voli žestoki masni beat koji te tjera da iskočiš iz kože. Nastrojen na istraživački rad i prekapanje po svemu novo i starom što mu dođe šapa stvara niti koje ne biste očekivali i nerijetko ćeš u njegovom setu čuti stvari po prvi puta. Za pultom je u prekrasni b2b povezan neraskidivo s onom s kojom je proveo stotine i stotine sati u slušanju i plesu, Florom.

Flora tako stiže u svom biljnom aliasu kao kotačić koji je pokrenuo M'tlaren. Zvuči kao krhka dama, zar ne? Prevarili biste se, jer Flora je zapletena u ples od sićušnih stopala i uporna, otporna i čvrsta, svoje prave mogućnosti otkriva tek uz elektroniku. I kako to obično biva iza svakog velikog muškarca (ovdje skupine muškaraca) stoji velika žena (koliko god joj krhko zvučao alias).

DOTUR & CHAMPA
Sve je počelo jednog popodneva kada su se dugogodišnji prijatelji Krešimir Ćorak, aka Dotur i Damir Čampara, aka Champa, potaknuti sličnim ukusom za glazbu, odlučili spojiti u duo i isključivo nastupati na taj način. Žanrom se ne ograničavaju, no njihov zvuk bi se mogao opisati kao eklektična mješavina žanrova od techna, deep housea i techna, do progresivnih beatova, koje vješto komponiraju u svoje setove. Dotur & Champa nastupali su uz niz lokalnih i regionalnih izvođača, na partyjima na Ušću Neretve, na Jusker festivalu u Culture clubu Revelin, u Lazaretima, u splitskoj Jungli te na mnogobrojnim široj javnosti nepoznatim lokacijama. 

Pa dođi, pleši i voli u Aurori, pusti se da te preplavi, preuzme i usisa duga topla noć predgrađa ljeta! KS i M'tlaren team kažu pis aut!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2