Skip to main content
  • 18.06.2018.

Osijek ima dvije pozornice elektronike za proslavu Svjetskog dana glazbe

Osijek je jedan od šest hrvatskih gradova spojenih u jednu ideju da se uz domaće DJ snage izađe na ulicu i slavi medij koji se toliko štuje i voli povodom Svjetskog dana glazbe.

Piše: 

Nadolazeći četvrtak, 21. lipnja proći će u znaku Svjetskog dana glazbe kada na jedan dan starija iskusna i mlađa neafirmirana DJ imena u vlastitom dvorištu šire zvukove voljenog elektroničkog zvuka. U 6 najvećih hrvatskih gradova spremaju se programi na kojima će se predstavljati kultura plesne glazbe, a ovoga trenutka možemo vam otkriti tko će sve nastupati u Osijeku.

U gradu na rijeci Dravi spremne su dvije lokacije na kojima će te potpuno besplatno moći uživati u programu posvećenom elektroničkoj glazbi. Bogati program sprema se kod Vodena vrata na Tvrđi gdje pristiže nekolicina DJ-a, ne samo iz Osijeka već i ostatka Slavonije. Led probija Ivan Krpan, član vinkovačkog kolektiva Naša Stvar koji i kao DJ i producent najveću slobodu osjeća u techno zvuku. Osim rezidencije u domaćem Vanilla klubu, radi kao suorganizatoru Naša Stvar partija te Open Aira na Pikovom Stanu.

Arnold, Noldar aka Noise Explicit, na vama je da izaberete kako će te ga zvati, ali to je ista osoba koja već zadnjih deset plus godina živi i radi kao DJ i producent. Uz izdanja za etikete poput Reload, Zion, High Contrast i Platform 7seven ovaj iskusni gospodin nudi i druge kanale preko kojih promovira ono čime je zaokupljen gotovo 24 sata na dan. Od prošle godine organizira IFI Party-e, a također vodi i radijsku emisiju preko američkom online radija The Session Worldwide.

Junior G je baš ono na što te ime vuče. Newcomer iz Osijeka koji je u bratu vidio energiju koju je prenio na sebe i navukao se na elektronički zvuk. Nakon početno uživanja isključivo u house ritmovima prošio je granice i danas se ističe kao širokoopsežan elektroničar. Početkom godine zajedno s bratom udružuje snage i započinju party program G-Force koji prvi korak radi u osječkom Oxygene klubu.

Još jedan mladić imao je uzora iz vlastite obitelji koji ga je progura u svijet plesne glazbe. Ervin Madari prvo je bio vođen bratovim izborom glazbe, no s vremenom kreću i vlastita istraživanja i stilski postaje neograničen. Njegovim setovima najviše prevladavaju melodije i groove, a osim Slavonije njegovi setovi stizali su i do zagrebačkih kluboa Sirup, Aquarius i Boogaloo.

Boje domaćeg Osijeka za kraj brani Indy Slide, energični meštar koji publiči ostaje zapamćen po specifičnom načinu mixanja. Do vrha dinamikom napunjeni setovi vrhunac dožive uz mix preko četiri kanala. Znalac i ljubitelj techna također je predan i promoviranju kulture koju zove svojim drugim domom.

Nakon završetka programa na Vodenim vratima, after će biti u caffe baru, tj. Biljarskom klubu Charlie (Koranska bb / križanje Koranske i Vinkovačke ulice), s početkom u ponoć. Ulaz slobodan.

Druga lokacija u Osijeku je Promenada, šetalište uz Dravu, u Zimskoj luci kod sata, na kojoj svira DJ Umbo. Nastup ovog iskusnog lisca počinje u 18 sati, a njegov repetoar glazbe kreće se od funka i soula do jazza i afro-cuban jazz sa vinyla.

Velike zasluge za realizaciju projekta elektroničkog programa diljem Hrvatske za još jednu godinu SDG-a idu HGU-u (Hrvatska Glazbena Unija). Osijek se tako pridružuje Zagrebu, Splitu, Puli, Rijeci i Šibeniku o slavlju života i ljubavi koju glazba nosi u sebi.

Ulaz na obje lokacije je besplatan. Dođi, vidi, osjeti i pleši!
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2