Skip to main content
  • 26.01.2021.

Otvorene su prijave projekata za petu nagradu Ambasador koja će se održati u Opatiji

Otvorene su prijave projekata za nagradu Ambasador elektroničke glazbe koja ove godine slavi mini jubilej čije će se peto izdanje održati u Centru Gervais u Opatiji, 18. ožujka 2021. godine.

Piše: 


Unatoč epidemiološkoj krizi dodjela nagrade Ambasador prošle se godine ipak održala, a ovog proljeća će se u novim kategorijama prikladnima za situaciju u kojoj se nalazi glazbena scena, nagraditi kvalitetni projekti koji su opstali u protekloj godini koja je ograničila clubbing i organizaciju festivala. Također, nagradit će se i producenti koji su se u nedostatku nastupa koncentrirali na stvaralaštvo te objavili zapažena glazbena izdanja.

Svoje favorite putem online obrasca, prema unaprijed definiranim kategorijama, mogu prijaviti nositelji projekata, suradnici, ali i fanovi od 26. siječnja do 5. veljače 2021. godine u 23.59h. Stručna radna skupina popunjava prednominacijske liste od 22. siječnja 2021., a broj stručnih suradnika sa scene proširio se na više od 100 ljudi s obzirom na to da je u ovogodišnju nagradu uključena cijela regija. Nominacije i kategorije nagrade bit će objavljene 11. veljače 2021. kada kreće i glasanje za nagrade publike. Glasanje struke počinje 13. veljače.


Centar Gervais u Opatiji

U projekt su se uključile zemlje regije čiji predstavnici Ambasador vide kao odličnu platformu za povezivanje; Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sj. Makedonija, Slovenija i Srbija. Regija je od samog početka zastupljena u nagrađivanju, a ove će se godine prošlogodišnje tri kategorije proširiti na veći broj kategorija kako bi se domaća glazbena scena bolje povezala s regionalnom jer se na taj način potiče suradnja važna za kulturnu razmjenu, ali i otvaranje novih tržišta.

Vizualni identitet ovogodišnje Ambasador nagrade zaogrnut će se u crvenu boju, a sve aktivnosti inicijative vodit će se sloganom #RedAlert  kojim se želi podsjetiti institucije na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini.

Udruga Klubska kultura koja stoji iza organizacije nagrade Ambasador, jubilarno će izdanje nagrade obilježiti pokretanjem Utopia – showcase festivala u partnerstvu s riječkom udrugom Diston. Festival će se održati u Rijeci na jesen s misijom da brojnim perspektivnim regionalnim i domaćim glazbenicima osigura platformu za razvoj na elektroničkoj glazbenoj sceni.

U okviru nagrade Ambasador prošle je godine pokrenut i video projekt Renaissance koji povezuje nagrađivane autore elektroničke glazbe i kulturnu baštinu te na taj način doprinosi turističkoj ponudi i kreira glazbenu atrakciju za publiku. Nastupi dobitnika Ambasador priznanja u srednjovjekovnim dvorcima, tvrđavama i starim gradovima oduševio je publiku koja je snimke uživo mogla gledati putem digitalnih platformi.

Link za prijave projekata nalazi se ovdje.
Pravilnik nagrade nalazi se na poveznici ovdje.
Kriteriji nagrade nalaze se ovdje.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2