Skip to main content
  • 15.03.2021.

Petar Dundov odabrao finaliste i komentirao trake za Demo Listening Session

Na prvi Demo Listening Session u kojem je mentor naš iskusni lisac elektronike Petar Dundov prijavilo se 20 producenata iz Hrvatske i regije.

Piše: 

Producentski natječaj čiji su uvjeti objavljeni ovdje opravdao je očekivanja i pobudio veliki interes, pa je tako Petar s uzbuđenjem čekao kad će moći preslušati radove.
Nakon što su prijave na natječaj zatvorene 20. veljače, Dundov je uzeo 20-tak dana za preslušavanje i napravivši "feedback" za 10 odabranih traka koje ulaze u finale.

Pobjednika ćemo objaviti idući ponedjeljak 22. ožujka, a taj će imati priliku raditi i učiti s Petrom u njegovom studiju tijekom jednodnevnog besplatnog sessiona što ćemo snimiti i napraviti kraću reportažu. Traka će 2022. izaći digitalno na poznatom hrvatskom labelu.

U pripremi je drugi Demo Listening Session, a mentora objavljujemo odmah čim se završi ova sesija. 10 finalista, linkovi na trake i komentari su niže.



Kraundler – Force (Version 2)

Odličan techno uradak, sviđa mi se energija i aranžman. Ovaj track bi lako mogao biti himna nekog festivala. Jako plesno i drži tenziju do samog kraja. Produkcijski dorađeno, odličan izbor zvukova.

Omi – Noir
Divna tema i skladno poigravanje s harmonijom daju ovom songu fluidnost. Aranžmanski dotjerana uz ugodan izbor zvukova, potiče na razmišljanje. Poradio bih malo na balansu miksa; bas i tema mogla biti malo prezentnija.

Royal Assassin – Combinations 909
Na tragu klasika minimal techna, odlično programiran ritam, izvrsna synth sekvenca i prateći zvukovi. Dalo bi se poraditi na aranžmanu, pokušati dati malo više prostora da se sekvenca razvije. Produkcijski preporučujem malo manje kompresije i perkusivni elementi bi mogli biti glasniji.

Boka Grooves – Demo Track
Vrlo funky i plesan track. Odličan groove i izbor zvukova. Aranžmanski dorađeno, no promisliti o mogućnosti reduciranja repeticije specijalnih efekata. Produkcijski bi probao malo više naglasiti bas liniju jer je odlična.

Filip Silic – Icevox
Eterično, super izbor zvukova, dobar programming ritma i basa. Vrlo atmosferično, a istovremeno i plesno. Odlična interakcija teme i harmonije u vremenskim intervalima. Produkcijski dorađeno, sve je u balansu.

Somnyum Mentis – Motion
Odličan song! Tematika, flow, svi elementi na mjestu. Izvrstan izbor instrumenata, odličan programming. U klupskom smislu aranžman je top, vrlo emotivno, puno energije i plesno.

Giver – Transcendence
Vrlo lijepa glavna melodija, sviđa mi se na koji način se teme isprepliću. Izvrstan izbor zvukova. Ritam je fluidan i odlično komunicira s instrumentima. Produkcijski vrlo dotjerano.

Richi – Music Is My Life
Melankoličan i emotivan song, sviđa mi se minimalističan pristup i narativni karakter aranžmana. Primjer kako s malo elemenata se može postići kompleksan ugođaj. Lijepa tema u kombinaciji s bas linijom kreira zanimljivu harmonijsku progresiju. Vrlo meditativno. Sugestija: možda ponoviti vokalnu dionicu još par puta kroz song.

Buccari – Alien resistance
Dobar elektro track, vrlo plesno, sviđa mi se spacey atmosfera. Odličan synth programming, modulacije su izvrsne, posebno mi se dojmio izbor efekata. Aranžman je na mjestu. Tema i synth padovi super funkcioniraju, možda malo pretihi u odnosu na ritam. Probati ih dovesti malo više naprijed.

Groove Masters – All Day I Dream
Pravi song za jutarnji izlazak sunca. Prekrasna atmosfera, mnoštvo elemenata koji se uzajamno nadopunjuju. Sve je vrlo fluidno i na mjestu. Izvrstan aranžman i mix, čista petica.

Petar je još i dodao: "Inače iznenađen sam kvalitetom zaprimjenih demo-a; bilo mi je teško odlučiti se za kandidata, a ovih deset bi svi mogli biti pobjednici."

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.