Skip to main content
  • 9.01.2016.

Prvo ime zadarskog KS takeovera je…

Kaže ekipa treća sreća. No što ako su i prve dvije bile jednako sretne? Tada se to zove KS Takeover koji u trećem izdanju stiže na zadarski floor Q-Bara.

 
Dan prije onoga kada će se svi zaljubljeni zasipati medvjedićima, parfemčićima, slastičarne ostati praznih polica, a cvjećari rasprodati polja i polja ruža, 13. veljače navrati na realizaciju novog svezka simpatično glasnog uzurpiranja tvoga uha.
 
Kao j jedna stepenica prema slavlju 15 godina s vama, kao nova etapa podržavanja naših lokalnih vrijednih ruku iza pulta, zadarsko grotlo omogućit će vam da se zanjišete uz desetku DJ-a koji će u jednofloornom izdanju zabrazditi kroz pet B2B setova. 

 
Danas smo ovdje da predstavimo prvoga člana koji svoja glazbena pleća oslanja o Šimu, Marka Jurića aka Eggyja.
 
Eggy je bio jedan od onih klinaca koji je vrlo rano shvatio što mu muze šapuću. Sa 16 već peca prvi par playera i uskoro slijedi uplitanje u domaću elektroničku mrežu. Posebnu povezanost uvijek je osjećao s techno ritmovima i čak imao i izlete u hard groove techno. No zadarska scena inicijalno nije nosila veliku publiku za ono što je Eggy nudio pa su prve gaže po klubovima protekle u komercijalnijem tonu.
 
Ljeto 2006. donijelo je rezidenciju u klubu Satrurns, baš onome koji je u 90-ima ponio titulu najvećeg Europskog kluba. Ovo je bilo doba posvećeno houseu, no u svijest polako uranjaju inspirativni radovi Josepha Capriatia, Tonya Rohra i Asciaona i napokon pronalazi svoje mjesto pod suncem u minimal technu. U suradnji s ostalim zadarskim DJ-ima, u klubu Aquinta, nastaje tjedni serijal evenata koji se pojavio kao sjajno osvježenje.

 

 
2008. postaje dio Fast Forward ekipe i postaje rezident Skippera u Zadru u koji kroz dvije godine rada dovodi golema svjetska imena elektronike. 2009. je sa sobom donijela i vjetar promjene kada upoznaje šibenskog majstora Edy-C-ja i započinje suradnju s Decoded Records obitelji, a iste godine nastaje i tjedni party Ultimate Cubbing. 2009. također pronalazi i novi zvuk i minimal techno zamjenjuje tvrđim industral techno zvukom inspiriran umjetnicima kao što su Brian Sanhaji, Speedy J, Oscar Mulero, Edit Select, Cleric, Audio Injection, Gary Beck, Chris Liebing…
 
Prije dvije godine seli opremu u meteropolu i upliće se u rad zagrebačke organizacije Technology i gostuje u zagrebačkim underground punktovima kao što su Das Haus, Depo, Gjuro2 , Taboo, Aquarius… Mogli ste ga upecati i u Hemingwayu na warm-upu Ultra Europe Festivala, na afteru Bačvice Beach Festivala u Jungli kao i na warm-upu za Christian Smitha i Pig and Dana na zadarskom VivaRiva Festivalu.

 
Na svojim proputovanjima kroz floorove zapleo se u suradnje s velikima kao što su Cleric, Cristian Varela, Billy Nasty, Cristian Smith, Pig and Dan, La-Di-Da, Valentino Kanzyani, TomyDeclerque, David Morales, Astral Projection, Marko Nastić, Ian Pooley, Dejan Miličević, Aneuria, Veztax, Ian F, Siniša Tamamović, Mladen Tomić, Speedy, Ivan Komlinović, Miss Sunshine, Goran Emkic, PeroFullhouse…
 
2014. izlazi prvi samostalni EP sa odličnog domaćeg Klink Room Recordsa pod nazivom Main Asylum na kojem su se našle tri trake. S ovim izdanjem i nekoliko na Decodedu, novi karijerni cilj je posvetiti se više produkciji. 
 
I tako iznimno ponosni očekujemo Eggyja i na zadarskom podiju, a dok novi Takeover ne stigne volite jedni druge, plešite, živite i uzmite sve što život nudi. 
 
schulz mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop