Skip to main content
  • 9.01.2016.

Tehnološki oblizeki s CES-a 2016.!

Znaš inovatore, to su oni ljudi koji letaju uokolo i tamo gdje ti vidiš problem ili baš ništa oni vide mogućnosti.

 
No svi članovi ovoga stada trebaju baš svoj vlastit pašnjak na kojem se mogu sastati jer jedan od razloga zašto je uspravno majmunče koje jesi preuzelo planet jest sposobnost suradnje, kooperacije i razmjenjivanja ideja koje rezultiraju inovacijom
 
Pa baš takav pašnjak pod blještavim svjetlima Vegasa već 40 godina nudi CES koji stoji kao abrevijacija za Consumer Technology Association. CES se manifestira kao globalni panel na kojem se inovacije nove generacije uvode na tržište, jer ako nitko za njih ne zna kao da se nisu ni dogodilo, slično ako odeš u teretanu, a ne opališ selfi. Jesi li zaista vježbao?

 
Globalni giganti tehnologije sjeli zajedno da si pruže ruku pod nebom Nevade, a sajam je, od početka 6. siječnja, ponudio toliko toga da bi se laiku zavrtjelo i morao bi staviti glavu među koljena i disati u papirnatu vrećicu od dragosti. Pa smo vas odlučili provesti kroz neke highlighte eventa kako bi koljena ostala slobodna od pognutih glava.
{youtube}wdpVOcFVaOg{/youtube}
 
Prva na reperotaru je Nikonova D5 kamera. Tri godine rada uloženo je u novo ostvarenje koje je sposobno snimati 4K videa i sadrži 20MP full frame senzor, touch screen i auto fokus sistem od 153 točke kao i sposobnost da uhvati fotke visoke rezolucije s miniskulnim količinama svjetla. Vidite li nekoga da stoji ispred ove kamere u lokvi sline, šanse su da se radi o profesionalnom fotografu.
 
Zanimljivost ovogodišnjeg CES-a je ujedno i okretanje kormila spram glazbe. Gramofoni su zauzeli svoje zasluženo mjesto, a onaj koji bismo posebno voljeli istaknuti je Panasonicovo limitirano izdanje za 50. godišnjicu SL-1200GAE i u aluminij zarobljen SL-1200G. SL-1200GAE u 2016.  biti će dostupan u samo 1200 primjeraka, a krajem godine službeno u prodaju kreće i njegova aluminijska sestrica.

 
Sjećate se Polaroida? Opališ fotku, malo pušeš u nju i voila. E pa vratio se u novom izdanju pod zastavom Snap +  i sa 13 MP kamerom koja ima sposobnost snimanja HD videa. Fotke možeš slobodno odmah prebaciti na mobitel svetim gralom svih tehno freakova koji drže do sebe, bluetoothom, i ujedno imaš i touch screen od 3.5 inča.

 
A sada malo da uronimo u zvuk. Altec Lansing je prikazao svoje DVR DJ-Style slušalice. S ugrađenim DVR-om daju mogućnost da stiskom gumba snimate sve što se oko vas događa i streamate video putem Wi Fi-ja ili dijelite na društvenim medijima. Ako ste previše u žiži zbivanja da bi se sada bavili shareanjem ujedno možete pohraniti video i na unutarnju memoriju od 8GB ili SDHC memorijsku karticu do 32 GB.

 
Za apsolutno totalno detaljne izvještaje, videe, odabire i opise pojedinačnih proizvoda u ovaj posljednji dan CES-a, slobodan si prosurfati digitalnim prostorima Techradara, koji je velik dio svojih uredničkih kapaciteta posvetio upravo ovom golemom sajmu s tradicijom od 4 desetljeća. Najbolje stvari upravo tako i nastaju, zar ne? Tradicija uparena s inovativnim kreativnim potencijalima. Enjoy!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk