Skip to main content
  • sergej
  • 31.03.2011.

Sergej: Sirup je naše treće dijete

Producent, DJ, pokretač izdavačkih kuća Home Made i Burek, vlasnik i voditelj Sirupa, profesor na fakultetu, otac i muž – Sergej je sve to. Nedostaje li mu vremena i kako sve to uspijeva, koliko mu je teško i koliko uživa  podijelio je s nama u susret njegovom nastupu na techno flooru ove subote u Boogaloo-u.

Naslovna foto

Sergej

Kako si u zadnje vrijeme?
Pjesme pjevam barjak nosim

Sjećaš li se svog prvog partija, gdje je to bilo?
Mislim da je to bio 8 ili 9 rođendan, kada sam ukrao u kuhinji onu malu bombicu ruma za kuhanje

Je li tada bilo više ljubavi?
Ljubav izvana (a i njena količina) je ogledalo ljubavi koju čovijek gaji unutar sebe

Kada si shvatio da je glazba i clubbing tvoj život?
Kada sam čuo French kiss, Ride on time, Show me love u Kulušiću

Točkica je nekada bila središte dobre zabave u Zagrebu. Jeli tada bilo sve bezbrižnije? Koliki je tada bio izazov osmisliti mjesečni program prema današnjem radu u Sirupu?
Super pitanje iskreno, da mi je zamisliti se – jer iskreno kada stvarno dobro razmislim, još uvijek radimo sa istim žarom. Bilo je bezbrižnije jer u Točkici nismo se brinuli o administrativnom i ugostiteljskim dijelom poslovanja a u Sirupu i to radimo

Cijeli život sanjaš o vlastitom klubu gdje sa ženom možeš plesati na glazbu koju volite. Ta želja se ostvarila ima gotovo tri godine. Uživaš li ili žališ za nečim?
Da, kada sam čuo Back to Life u Kulušiću, rekao sam sam sebi kada ću imati svoj klub to ću puštati ujutro, (btw baš sam dobio ploču od Labosha, Back to Life singlicu sa remixevima). Pa iskreno, Sirup je naše treće dijete, i tako ga nekako i gledamo. Jer sigurno svaki roditelj žali za bezbrižnošću vremena kada nije imao djece, ali i uživa u trenutcima kada gleda kako djeca rastu i dijele ljubav sa roditeljima. Slično je i sa Sirupom. Makar jedno sam siguran – ovaj posao je jedan od najtežih poslova, ali zato i donosi najviše zadovoljstva (naravno ako voliš taj posao)

{youtube}byttIbfyTJ8{/youtube}

Pytzek nam je izjavio da je za vođenje kluba potrebno mnogo odricanja i ljubavi prema glazbi. Osjećaš li se koji puta da si na izmaku snage, što te tjera da i dalje iz mjeseca u mjesec promoviraš i živiš glazbu u Sirupu?
Hm, osjećam naravno. Petkom radim 24 sata u komadu. Dignem se ujutro da vozim djecu u vrtić, i završim u subotu u 7 ponekad. Ono što me tjera je vjerovatno ta ljubav prema glazbi, prema druženju uz glazbu, plesu, provodima. Ali mene je pokojna baka naučila da se bolje 3 puta srušiti od rada nego jednom od gladi, pa stoga na taj umor gledam i kao fizicki ciklus. Iskreno, ono što je po meni cool u clubbingu je to što zbog glazbe ljudi ne mogu tračati, pričati o problemima, politici, računima i ostalim glupostima o kojima ljudi pričaju u kafićima.

Home Made je pokrenut iz želje za promoviranjem domaće elektronske glazbe. Do sada brojite više od 30 izdanja. Jesi zadovoljan sa radom labela? Planovi za budućnost?
Da, tako nekako. Da prošlo je već 7 godina. I ništa se nije promijenilo – i dalje guramo dobru lokalnu glazbu i uživamo u tome. Nekih spec planova nemamo konzistentno ostati stilski nekonzistentni – jer je teško ograničiti se geografski i stilski – ali mozda se više orijentirati na albume, i glazbene projekte. Pobjeći od formata – ti meni digitalni file, ja ga upload na distributerov server i u prodaju. Umjesto toga raditi s artistima na razvoju profila, ali poštujući njihove afinitete

S Pytzekom si nedavno osnovao label Burek. Jesi li mogao zamsliti tada da će prva ploča imati ovako pozitivan feedback?
Naravno 🙂 pa nije narod blesav. Pytzek i ja radimo skupa 10 godina i na neki način to da se prva ploča rasprodala u manje od mjesec dana -je rezultat našeg rada u zadnjih 10 godina. Molim mlađe koji ovo čitaju da ovo uzmu kao primjer. Uspjeh, naručito u glazbenoj industriji dolazi nakon 10 do 15 godina.

Najdraži gost u Sirupu? Tvoj najdraži nastup?
Teško je to reći. Ne gledam Sirup kroz pojedinačna gostovanja, nego kao cijelinu. na neki način svi gosti, domaci i strani, čine Sirup. Za mene je svaki nastup prekrasan. Obožavam svirati od početka pa dok ne počne gost oko 2h nekako čitav taj fluid oko kreiranja vibre je prekrasan. Makar volim i zarostati čitavu noć ili u prime time-u. Mislim da sam to napravio zadnji put 31.10. – bio je lom totalni.evo videa

{youtube}jTUi27qhRas{/youtube}

Top 5 producenata trenutno?
Marcelo Napoletano, Levon Vincent, Juju i Jordash, Kassem Mosse, a u
zadnje vrijeme Cosmin Trg mi je napet

Čuli smo da si nekada davno eksperimentirao i subotom svoju produkciju nosio u jedan od narodnjačkih klubova, da vidiš rekaciju. Možeš li nam malo reći o tom podhvatu:). Kakve su reakcije bile i što si tada zaključio?
Pravi becharluk evo ga, Sevdah work out. Pa glupo je očekivati da oni dođu meni, pa sam ja otišao njima. Ovo je ujedno i poziv svim koji rade glazbu, da nam se  ne boje poslati ono što rade, jer ako sam ne odneseš nekom da posluša, teško da će taj doći do vas

Trendovi u glazbi se sve brže i brže mijenjaju zadnjih godina. Jesi li ti ostao vjeran soundu koji puštaš ili redovito pratiš i promoviraš novi?
Obožavam nekom soundu koji mi je u neko vrijeme u glavi dati svoje ime, dlakava prsa, rajka na spici, uplifting deep, regressive,…. za mene posao dja je da stvara svoju atmosferu po kojoj je prepoznatljiv, te ju može kroiti raznom glazbom, ovisno o publici.

{soundcloud}https://soundcloud.com/sirupzagreb/dj-sergej-sentimental-mix-1{/soundcloud}

Poruka svim gostima Sirupa. Poruka našim čitateljima koji još nisu posjetili Sirup.
Zabava Liječi !!! Uživajte i veselite se, radujte se malim stvarima, plešite, slušajte glazbu i istražujte istu. Jedna noć u klubu, provedena u plesu sa poznatim i nepoznatim, vrijedi više od 10000 pijanstava u kafiću ili parkiću. Za one koji još nisu bili, predlažem da dođu što prije i dožive tu energiju koja nas vodi da iz dana u dan promoviramo glazbu i kulturu koja je ustvari mainstream, samo to još
nitko ne kuži.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2