Skip to main content

Šibenski aduti koji će zasvirati u Aurori na Magic Sound of Dalmatia

Preko 30 DJ-a iz 11 gradova svirat će na tri stagea u primoštenskoj Aurori na Magic Sound of Dalmatia, najvećoj elektroničkoj dalmatinskoj fešti ikada organiziranoj.

Piše: 


Sretni je datum 1 . lipnja, a posebno mu se veselimo radi detaljnog uvida u šibensku scenu. Iako je cijela Dalmacija odavno na glasu kao vrlo živopisno tlo za elektroniku, Šibenik se u posljednje vrijeme posebno ističe kao sredina u kojoj se itekako ima što za poslušati.

U prodaji su REGULAR ulaznice za 80 kn, te Grupne Regular ulaznice za ekipe (Kupi 4, zgrabi 5 ulaznica) po cijeni od 300 kn na Adriaticket.com ili lancu fizičkih prodajnih mjesta.

Iako je s DJ-anjem počeo relativno nedavno, Ante Banić već je postigao puno toga – skupa s Nikom Jelićem osnovao je kolektiv Take It Easy, bio je rezident u NoStreesu i Aurori (tako da će biti na domaćem terenu), a svirao je, među ostalima, uz Metodi Hristova, Borisa Brejchu, Stefana Noferinija i Sillicone Soul.

Edy C. je ime koje će svi upućeni odmah povezati s Projectom Vojarna, koji redovito u Krešimirov grad dovodi prave techno legende. Edy C je također i vrsni DJ, producent i vlasnik Decoded labela, a svoj zvuk opisuje kao funky techno s tech-house i electro twistom, kojeg krasi i dašak tribal vibre.  


Foxy je čest gost RatCatovih partija, koji su se istaknuli kao najveće osvježenje u Šibeniku u posljednjih godinu do dvije dana. Voli moderniju i melodičniju produkciju, deep house i nu disco, nerijetko ima izlete u electro, techno i bass vode. Jedan je od organizatora Blast festa, koji se ovog ljeta održava na Martinskoj.

PaleolitiK glazbenu selekciju usmjerava na lakše pravce elektronike gdje predstavlja svoju mekšu i melodičniju stranu: funk, jazz, drum'n'bass, house, breakbeat i disco samo su neki od  lepeze stilova kojima raspolaže i svaki novi set priča je za sebe bilo da se izražava kroz DJ set ili kao live act. Najčešće ste ga mogli čuti u sklopu šibenskog DJ kolektiva Tour de Sound. Inače, poznat je na domaćoj sceni i kao Santiago Batacosta te kroz taj alias njeguje techno glazbu.

Stipe je također šibenska legenda i jedan od pionira scene u Dalmaciji koja je obilježila rad brojnih klubova tog zanimljivog područja. Orijentiran je na house i sva njegova lica, a evo što je izjavio u nedavnom intervjuu: "Veselim se što ću nakon dugo vremena ponovo preuzeti pult u Aurori"

Zorro-a je u svijet glazbe uveo legendarni Pero FullHouse kad ga je 1999. pozvao da se pridruži njegovom labelu Omegaritam. Od tada je gost brojnih stageova, a svoj je tech-house prezentirao uz zvijezde kao što su Laurent Garnier, Carl Cox, Jeff Mills, Kevin Saunderson, Umek, Valentino Kanzyani, Deetron, Oxia, Claude Young i drugi.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web