Skip to main content
  • 6.09.2017.

Sprema se drugo izdanje dodjele nagrada Ambasador!

Na temelju konstantnog rasta i profiliranja Hrvatske u posljednjoj dekadi kao poželjne svjetske destinacije glazbenog turizma, scena je bila zrela za jedan koherentan presjek.

Piše: 


Prethodne godine stoga nastaje dodjela nagrada "Ambasador" koja je kroz 47 kategorija obilježila najbolje festivale, klubove, glazbenike i plesne destinacije. O Ambasadoru su pisali svi domaći mediji; projekt su podržali svi na sceni, a podršku je iskazalo Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb i TZ Grada Zagreba. Ambasador u drugom izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili proteklih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj sceni.

Ove godine čekaju nas i brojne promjene:

U utorak, 12. rujna bit će otvorene javne prijave online gdje će svi moći prijaviti kandidate i projekte za koje smatraju da bi mogli konkurirati za nominacije na ovogodišnjoj nagradi. Javne prijave bit će otvorene 3 tjedna, točnije do 3. listopada.

Osim toga oformljena je Ambasadorova radna skupina – istraživači koji već 12 mjeseci rade na istraživanju scene. Radnu skupinu od 20 istraživača čine prošlogodišnji dobitnici nagrade Ambasador, dok manji dio čine DJ-i, producenti, promotori i zaljubljenici u elektronički zvuk koje deklariramo kao neovisne izvore scene iz cijele Hrvatske.

3. listopada će se nakon sakupljanja prijava početi raditi na nominacijama i sastavljanju kategorija za ovu godinu. Na nominacijama rade osnivači Klubske scene, redakcija portala, te oformljena Stručna skupina prošlogodišnjih Ambasadora.

Ove godine izrađeni su i kriteriji na osnovu kojih će se postavljati nominacije u svim kategorijama. Kriteriji su jako bitan dio natjecanja jer ćemo tako dobiti jasnu sliku o aktualnim projektima na sceni i njihovom učinku na sceni, kao i iz godine u godinu pratiti razvoj svih projekata koji scenu čine vitalnom.

17. listopada objavit će se kategorije i nominacije, pa kreće online glasanje, a ove godine očekuje se smanjenje broja kategorija. Jedan dio stručnih nagrada neće ići na online glasanje već će o pobjednicima odlučivati isključivo javni žiri kojeg čine renomirani hrvatski DJ-i i producenti sa dugogodišnjim iskustvom.

Veći dio nagrada ipak pripada glasu onih bez kojih scena ne bi mogla, a to su plesači, posjetitelji, čitatelji ili slušatelji, što znači da ćemo imati u dobrom djelu online glasanje, a o Ambasadorima će u tim kategorijama odlučivati 100% glas publike.

Sastav javnog žiria će biti objavljen kada starta online glasanje i predstave se sve kategorije i nominacije. Online glasanje traje do 8. studenoga nakon čega započinje prebrojavanje glasova i proglašenje pobjednika.

Javna objava pobjednika i uručenje nagrada Ambasador održat će se na službenoj manifestaciji u utorak, 21.11. u Zagrebu. Lokaciju održavanja dodjele nagrada kao i popratni program objavljujemo uskoro.

25.11. (subota) se održava prvi Ambasador Winners Party na 3 floora u zagrebačkom klubu Boogaloo.
{youtube}zxAZgHbxv7g{/youtube}

Od 12. rujna bit će aktivna i službena web stranica nagrade na https://ambasador.klubskascena.hr dok je službeni hashtag na svim društvenim mrežama #HRAM17

Prošlogodišnji dobitnici nagrada

Dokumentarni film Ambasador 2016.

Fotogalerija Ambasador 2016.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk