Baner

Sprema se drugo izdanje dodjele nagrada Ambasador!

Srijeda, 06 Rujan 2017

Na temelju konstantnog rasta i profiliranja Hrvatske u posljednjoj dekadi kao poželjne svjetske destinacije glazbenog turizma, scena je bila zrela za jedan koherentan presjek.


Prethodne godine stoga nastaje dodjela nagrada "Ambasador" koja je kroz 47 kategorija obilježila najbolje festivale, klubove, glazbenike i plesne destinacije. O Ambasadoru su pisali svi domaći mediji; projekt su podržali svi na sceni, a podršku je iskazalo Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb i TZ Grada Zagreba. Ambasador u drugom izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili proteklih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj sceni.

Ove godine čekaju nas i brojne promjene:U utorak, 12. rujna bit će otvorene javne prijave online gdje će svi moći prijaviti kandidate i projekte za koje smatraju da bi mogli konkurirati za nominacije na ovogodišnjoj nagradi. Javne prijave bit će otvorene 3 tjedna, točnije do 3. listopada.

Osim toga oformljena je Ambasadorova radna skupina - istraživači koji već 12 mjeseci rade na istraživanju scene. Radnu skupinu od 20 istraživača čine prošlogodišnji dobitnici nagrade Ambasador, dok manji dio čine DJ-i, producenti, promotori i zaljubljenici u elektronički zvuk koje deklariramo kao neovisne izvore scene iz cijele Hrvatske.

3. listopada će se nakon sakupljanja prijava početi raditi na nominacijama i sastavljanju kategorija za ovu godinu. Na nominacijama rade osnivači Klubske scene, redakcija portala, te oformljena Stručna skupina prošlogodišnjih Ambasadora.Ove godine izrađeni su i kriteriji na osnovu kojih će se postavljati nominacije u svim kategorijama. Kriteriji su jako bitan dio natjecanja jer ćemo tako dobiti jasnu sliku o aktualnim projektima na sceni i njihovom učinku na sceni, kao i iz godine u godinu pratiti razvoj svih projekata koji scenu čine vitalnom.17. listopada objavit će se kategorije i nominacije, pa kreće online glasanje, a ove godine očekuje se smanjenje broja kategorija. Jedan dio stručnih nagrada neće ići na online glasanje već će o pobjednicima odlučivati isključivo javni žiri kojeg čine renomirani hrvatski DJ-i i producenti sa dugogodišnjim iskustvom.

Veći dio nagrada ipak pripada glasu onih bez kojih scena ne bi mogla, a to su plesači, posjetitelji, čitatelji ili slušatelji, što znači da ćemo imati u dobrom djelu online glasanje, a o Ambasadorima će u tim kategorijama odlučivati 100% glas publike.Sastav javnog žiria će biti objavljen kada starta online glasanje i predstave se sve kategorije i nominacije. Online glasanje traje do 8. studenoga nakon čega započinje prebrojavanje glasova i proglašenje pobjednika.

Javna objava pobjednika i uručenje nagrada Ambasador održat će se na službenoj manifestaciji u utorak, 21.11. u Zagrebu. Lokaciju održavanja dodjele nagrada kao i popratni program objavljujemo uskoro.

25.11. (subota) se održava prvi Ambasador Winners Party na 3 floora u zagrebačkom klubu Boogaloo.


Od 12. rujna bit će aktivna i službena web stranica nagrade na http://ambasador.klubskascena.hr dok je službeni hashtag na svim društvenim mrežama #HRAM17

Prošlogodišnji dobitnici nagrada

Dokumentarni film Ambasador 2016.

Fotogalerija Ambasador 2016.

Sprema se drugo izdanje dodjele nagrada Ambasador!