Skip to main content
  • 16.10.2022.

Sprema se nikad jače izdanje nagrade Ambasador 2022.

Šesto izdanje nagrade Ambasador za elektroničku glazbu poprima sve jači regionalni karakter

Piše: 


Ambasadora dodjeljuje Klubska scena kao najcijenjeniji i najpoznatiji portal za elektroničku glazbu i klupsku kulturu, a po šesti put ćemo uručiti priznanja za ostvarenja u Hrvatskoj i regiji u 2022. na spektakularnom programu u četvrtak, 8. prosinca u klubu Boogaloo (Zagreb).

Projekt povezuje i ujedinjuje regiju!

Ambasador kroz brojne kategorije potiče glazbeno stvaralaštvo, nove programe, i perspektivne izvođače, te isto tako pokazuje koliko je ova bujajuća industrija elektroničke glazbe važan element kulturnih i kreativnih industrija.

Ponovno se vraćamo u ritam i sa pretprogramom koji služi kao socijalna platforma za edukaciju i razvoj te omogućuje okupljanje i povezivanje s drugima iz branše i potencijalnu suradnju, a više o programu znat će se uskoro.

Ove godine žiri čini preko 100 aktera domaće i regionalne scene koji će od 25. listopada predlagati projekte za nominacije i glasati u nagradama struke. Objava nominacija je 15. studenoga, te nas očekuje oko 30 kategorija nagrada publike i struke.

Na završnoj manifestaciji najavljen je veliki broj glazbenih nastupa iz Hrvatske i regije, a priredit će se i dodatni edukativni i glazbeni programi te after.

Projekt je do sada postigao brojne ciljeve od stvaranja bolje prepoznatljivosti elektroničke glazbe u institucijama do veće vidljivosti u medijima; predstavljanje hrvatske elektroničke scene na međunarodnim glazbenim konferencijama i otvaranja novih tržišta, a prvi smo poveli 18 delegata u Pariz na Electronic Week. Potom je iz Ambasadora nastao i Renaissance u doba pandemije kada su dobitnici nagrada nastupali u livestreamu na srednjovjekovnim kulama i utvrdama.

Ambasador je po prvi put održan 2016. u PAUK-SKUC (Zagreb) prilikom proslave 15 godina portala Klubska scena. Idućih godina nagrada se dodjeljivala u KUC Travno (Zagreb), Aquarius (Zagreb), Centar Gervais (Opatija). Pogledajte tko su Ambasadori 2021. i kako je bilo na dodjeli nagrada održanoj u Opatiji prošle godine.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2