Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Sprema se nikad jače izdanje nagrade Ambasador 2022.

Nedjelja, 16 Listopad 2022

Šesto izdanje nagrade Ambasador za elektroničku glazbu poprima sve jači regionalni karakter


Ambasadora dodjeljuje Klubska scena kao najcijenjeniji i najpoznatiji portal za elektroničku glazbu i klupsku kulturu, a po šesti put ćemo uručiti priznanja za ostvarenja u Hrvatskoj i regiji u 2022. na spektakularnom programu u četvrtak, 8. prosinca u klubu Boogaloo (Zagreb).

Projekt povezuje i ujedinjuje regiju!

Ambasador kroz brojne kategorije potiče glazbeno stvaralaštvo, nove programe, i perspektivne izvođače, te isto tako pokazuje koliko je ova bujajuća industrija elektroničke glazbe važan element kulturnih i kreativnih industrija.

Ponovno se vraćamo u ritam i sa pretprogramom koji služi kao socijalna platforma za edukaciju i razvoj te omogućuje okupljanje i povezivanje s drugima iz branše i potencijalnu suradnju, a više o programu znat će se uskoro.Ove godine žiri čini preko 100 aktera domaće i regionalne scene koji će od 25. listopada predlagati projekte za nominacije i glasati u nagradama struke. Objava nominacija je 15. studenoga, te nas očekuje oko 30 kategorija nagrada publike i struke.

Na završnoj manifestaciji najavljen je veliki broj glazbenih nastupa iz Hrvatske i regije, a priredit će se i dodatni edukativni i glazbeni programi te after.Projekt je do sada postigao brojne ciljeve od stvaranja bolje prepoznatljivosti elektroničke glazbe u institucijama do veće vidljivosti u medijima; predstavljanje hrvatske elektroničke scene na međunarodnim glazbenim konferencijama i otvaranja novih tržišta, a prvi smo poveli 18 delegata u Pariz na Electronic Week. Potom je iz Ambasadora nastao i Renaissance u doba pandemije kada su dobitnici nagrada nastupali u livestreamu na srednjovjekovnim kulama i utvrdama.Ambasador je po prvi put održan 2016. u PAUK-SKUC (Zagreb) prilikom proslave 15 godina portala Klubska scena. Idućih godina nagrada se dodjeljivala u KUC Travno (Zagreb), Aquarius (Zagreb), Centar Gervais (Opatija). Pogledajte tko su Ambasadori 2021. i kako je bilo na dodjeli nagrada održanoj u Opatiji prošle godine.