Skip to main content
  • 19.09.2023.

Sprema se sedmo izdanje nagrade Ambasador elektroničke glazbe!

U četvrtak, 30. studenoga dodijelit će se nagrade Ambasador za ostvarenja u elektroničkoj glazbi tijekom 2023.

Piše: 


Ambasador dodjeljujemo već sedmu godinu zaredom, a realiziramo u suradnji sa udrugom Klubska kultura. Uručenje priznanja će se održati u Boogaloo Clubu, dok su dan kasnije predviđeni i diskurzivni programi također u Zagrebu.

Vraćaju se javne prijave projekata!


Javne prijave projekata se vraćaju, te će svi akteri scene moći prijaviti svoje projekte sukladno pravilima koja će biti objavljena 2. listopada. To će u mnogočemu pomoći organizatoru u evaluaciji projekata koji će konkurirati za nominacije. Istog datuma kreće i predlaganje projekata, programa i izvođača za sastavljanje nominacija od strane stručnog žirija. Ovaj proces javnih prijava, kao i predlaganja projekata trajat će od 2. do 15. listopada.

Objava nominacija 24. listopada!

Kao i svake godine Ambasador Team pomno prati razvoj domaće i regionalne scene, te sukladno tome kreira nove kategorije publike i struke kojima nagrađuje projekte, programe i izvođače za vrhunska ostvarenja, te uz to i potiče nove kreativce na sceni. Između ostaloga vraća se kategorija za likovno oblikovanje, dok će kategorija za fotografe dobiti mali upgrade u smislu da će se nagrađivati kreativni, a ne kvantitativni rad.

Nova web adresa nagrada-ambasador.eu

Ambasador već tradicionalno okuplja industriju elektroničke glazbe, te služi kao platforma za razmjenu ideja i sklapanje suradnji. Projekt se sve više širi regionalno i poprima značaj vrlo važne europske manifestacije za kulturnu razmjenu. Ove godine očekuje se više različitih glazbeno-umjetničkih nastupa u sklopu završne manifestacije, a sve info oko programa, pravila, i glasanja možete saznati na www.nagrada-ambasador.eu kao i na društvenim mrežama projekta – Facebook i Instagram.

Tko je prošle godine osvojio nagrade pogledajte ovdje.

Snimku prošlogodišnje dodjele i panela možete pogledati u nastavku.

sonus 2
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.