Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Španjolac završio u zatvoru jer je -terorizirao- susjede elektroničkom glazbom

Španjolski mediji su prenijeli vijest o nesvakidašnjem slučaju koji je trajao pet godina, a završio zatvorskom kaznom

Piše: 


U predgrađu Barcelone, u mjestu zvanom El Masnou, mlađi muškarac je pet godina teroriziraosusjede glasnom elektroničkom glazbom danju i noću. Slučaj se odvio između 2012. i 2017., a rezultirao je zatvorskom kaznom od godinu dana koja je donesena krajem ovog ljeta.


Foto ACN

Susjedi okrivljenika su na sudu otkrili kako je njihova muka krenula u 2012. te da je glasna elektronička glazba koju su bili prisiljeni slušati svakog dana uzrokovala pogoršenje zdravstvenog stanja kod brojnih žitelja zgrade. Jedna sustanarka je komentirala kako su joj se kosti zbog glasnoće tresle pet godina, dok se jedna starija susjeda požalila da je od glasne glazbe zadobila "insomniju" od koje se još nije oporavila.

 

Tijekom godina, policija je više puta bila pozvana, no mlađi Španjolac koji voli slušati elektorničku glazbu glasno se oglušio na upozorenja. Policija je izmjerila da se u njegovom stanu glazba slušala u prosjeku na 57 decibela, što je 35 decibela više nego dozvoljeno prema zakonu. Sami zvuk iz stana policajci su opisali kao “konstantni boom, boom ritam”.

 

Sud je slučaj presudio u korist susjeda koji su podigli tužbu te je će okrivljenik morati odležati godinu dana u zatvoru, isplatiti 18 tisuća eura naknade te mu je zabranjeno raditi u bilo kakvom poslu povezanom s elektroničkom glazbom.

 

Tijekom posljednjih godina, žitelji Barcelone imaju problema sa glasnom glazbom i bukom, stoga su se već nekoliko puta okupili na prosvjedima, a ovaj slučaj je bio jedan od oglednih primjera protiv čega se bore.

 

Vezani članci
Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom