Skip to main content
  • 11.03.2016.

Tour de Sound: Svi kao cjelina velikim koracima gazimo prema boljem sutra!

Na novoj uzurpaciji zvučnog vala KS Takeovera, na ljubaznom otimanju ušiju i preuzimanju odogvornosti za sjećanja, noćas se u vodički Opium smješta trijadni dio jednog kvarteta.

 
Lovre, Ante i Andrija tri su mlada gospodina koja su spojila svoje senzibilitete i vjeru u domaće ruke i podije u prekrasnu priču Tour de Sounda, koja će u lipnju proslaviti prvi godišnjicu. Samo ponekad kada spojiš elemente dobiješ toliko mnoog više no samo zbroj djelova. Pa smo sjeli u KS vrući stolac i popričali s našom elektroničkom trilogijom u ugodnom časkanju i još ugodnijem iščekivanju zalaska sunca.
 
1. Lovre, Ante i Andrija… Bok momci! Pa da počnemo od početka kako obično to sa pričama biva. Kako ste se upoznali i koliko se dugo znali prije no što se rodila ideja za Tour de Sound? 
 
Lijep pozdrav, ekipa!
 
Naravno, upoznali smo se za DJ pultom kako to obično s prijateljstvima ovog tipa biva. Naše poznanstvo traje relativno kratko: Lovru i Antu spojila je rezidencija u kultnom Manganu sezonu prije, a Andrija je jednom prilikom bio gost programa kojeg su vodili i istu večer frcnula je iskra koja je zapalila ideju o nekoj daljoj suradnji.
Zamisao o sličnom konceptu bila je tu već neko vrijeme unutar četiri zida Mangana, ali sve bi to ostalo samo na ideji da se Lovre nakon našeg razgovora o projektu isti trenutak nije maksimalno angažirao i u projekt uključio Andriju i Jakova (člana originalne postave TDS-a) kad im je tijekom vikenda u Zagrebu na zajedničkoj svirci na jednom natjecanju iznio prijedlog o suradnji.

 
2. Koja je bila pobuda iza njegova stvaranja i smatrate li da ste u prethodnih godinu dana na finom tragu ispunjavanja misije? 
 
Originalni motiv bilo je iskušavanje nečeg novog, nastavak prezentiranja kvalitetnog zvuka užoj i široj publici, kombiniranje više glazbenih stilova i podstilova u smislenu i plesnu cjelinu, eksperimentiranje s raznim živim instrumentima, ritam mašinama itd. te osobni napredak svakog člana posebno i ekipe kao cjeline u glazbenom smislu.
 
Iako svaki od članova zasebno predstavlja jedinku sastava nekomercijalne i underground kulture, Tour de Sound prvenstveno je zamišljen kao izričito klupski program koji bi prezentirao kvalitetnu plesnu glazbu ljudima koji inače nisu dio maloprije spomenutog underground pokreta, glazbenim laicima kojima pokušavamo približiti novi vid zabave na koji inače nisu navikli i koji nužno ne zahtijeva hordu hostesa, skupocjene boce viskija na sniženju i bogati arsenal pirotehničkih sredstava koji samu glazbu kao osnovni katalizator zabave bacaju u drugi ili treći plan. 
 
Smatramo da je osvježavanje i rekonstruiranje glazbene ponude tih klubova temelj poboljšanja krvne slike klupske kulture u nas te ovim putem želimo čestitati kolegama u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu, Dubrovniku itd. što su u protekloj godini svi zajedno digli kompletan domaći clubbing na viši nivo potaknuti brojnim stranim festivalima koji zadnjih godina opsjedaju našu obalu i samim time nam daju do znanja da smo jedna od najpoželjnijih party destinacija općenito. Praktički nema vikenda van sezone bez headlinera europskog ili svjetskog ranga uz bogat support domaćih snaga za pultom tako da vjerujemo da svi kao cjelina velikim koracima gazimo prema boljem sutra i da nema straha za budućnost elektroničke hrvatske scene.
 
Što se tiče samih nas, imamo mnogobrojnu publiku koja nas bodri na svakom našem nastupu, sve više klubova i ostalih kolega iz branše pokazuje interes za suradnjom, mlađe generacije DJ-a nam se redovito obraćaju za pomoć i savjete u svojim prvim okršajima s DJ pultom, a napredak nas kao skupine pozitivno se odražava na svakog od nas u glazbenom i u ljudskom smislu općenito tako da proteklu godinu smatramo i više nego uspješnom te sljedeću s nestrpljenjem iščekujemo.

 
3. Gdje vas sve možemo očekivati nadolazećeg proljeća i možemo li se veseliti nekim velikim gostovanjima na pomolu?
 
Ovog proljeća i dalje nas možete gledati i slušati širom Dalmacije te nas uhvatiti na izletima u metropoli dok paralelno radimo na novim projektima za koje ćete čuti kad za to dođe vrijeme 🙂
 
Na svakom našem nastupu imamo neko gostovanje, bio to mladi newcomer koji se još upoznaje sa svim onim svijetlećim gumbićima na mixeru ili bio to megauspješni DJ svjetske klase kao što je naš dragi Blacksoul tako da u rukavu imamo i par aseva tog kalibra za skoro vrijeme. Sve detalje o nadolazećim nastupima i našim gostima možete pronaći na Facebook stranici TDS-a.
 
Jedino što ćemo zasad najaviti je nastavak nastupa na after partyima festivalske oaze u Tisnome ovog ljeta te proslava prve godišnjice našeg zajedničkog rada početkom 6.mjeseca na jako neobičnoj i zanimljivoj lokaciji.
Više informacija uskoro…  🙂

 
4. Kako biste opisali zvuk koji stvarate i po čemu se razlikuju vaši glazbeni afiniteti? Jeste li poprilično sličnih estetika ili je ipak svaki od vas meštar za specifični zvuk? 
 
Posjetitelji naših večeri od glazbene ponude mogu očekivati široki spektar house glazbe, od mekanih i glatkih soulful, jazz i deep ritmova koje prezentiramo kroz vruća ljetna popodneva duž naše obale, pa sve do žešćeg acid, tech i jackin' zvuka, koji se nađe u špici večernjeg klupskog programa.
 
Kako je vrijeme prolazilo shvatili smo da želimo nešto više od samog reproduciranja traka i klasičnog mixanja tako da smo nedavno zaplivali u vode live act izvedbi na našim nastupima. Iako smo tek u prvim koracima tog koncepta već na premijernom nastupu na jednom festivalu pobrali smo izvrsne kritike što nam je motiv da i dalje gledamo u tom pravcu u bližoj budućnosti. 
 
Dio tog nastupa možete pogledati ovdje:
{youtube}0tMh4lcsbLc{/youtube}
 
Dok nas u sastavu Tour de Sonuda većinom slušate u funk, disco i deep house varijantama svaki od nas zasebno ima svoj prepoznatljivi glazbeni stil vezan uz malo tvrđe i brže ritmove.
 
Andrija (Bake Junior) je po nama jedan od tehnički potkovanijih kolega koji svojom kreativnošću pozitivno šokira i nas i sebe iz nastupa u nastup. Pokriva široki spektar glazbe polazeći od house-a kao prve ljubavi. S vremenom zalazi u razne kombinacije tog zvuka s funkom, discom i breakbeatom što njegove setove čini teško predvidivima, a ujedno kao ljubitelj stare škole hip hopa i break-a nema srama ''scratchati'' i tehnicirati ni u tvrđem elektroničkom zvuku. Svaku svirku ostavi i zadnji atom snage za DJ pultom tako da je uz CD case njegov sastavni dio opreme ručnik!  🙂
 
Lovre (Lawrence Klein) ima jako unikatan i prepoznatljiv glazbeni stil koji rijetko imamo priliku čuti na domaćim podijima. Slaže setove pune melankoličnih i progresivnih melodija popraćenih enormno dubokim bass linijama koje pričaju intrigante priče koje te lagano uvlače, vode do vrhunaca zatim puste da se emocije smire međuigrom deep housea i deep techna. Zvuk koji preferira je mračan i tajanstven, a opet melodičan i progresivan.

 
Ante (Santiago Batacosta), iako poznat po tome da drsko lomi stilske i žanrovske okvire glazbe, najviše se pronalazi u mračnom i dubokom zvuku berlinskog podzemlja kojeg odnedavno prezentira kroz hibridne (DJ set / live act) setove te pokušava nanovo iznenaditi sebe i vas novim i svježim zvukom za kojim neprestano traga. Modularni i analogni zvuk industrije ono je što ga pokreće i iz čega crpi inspiraciju za vlastitu produkciju u skorijoj budućnosti.
 
5. Što nam donosite u vodički Opium 11. ožujka i koja je poruka za plesače?
 
Na Takeoveru ćemo nastupiti u razbijenoj formaciji: 
Andrija i Ante bit će zaduženi za warm up set koji će se sastojati od funk i house traka prožetih živo odsviranim synthevima i bass linijama. Tu kombinaciju još nismo ni vježbali ni javno izvodili tako da nam držite fige u petak  🙂
Lovre će sa svojim mentorom KeC-om odvrtiti b2b set kojem će temelj biti duboki i melodični ritmovi kakve su znali prezentirati protekle sezone u zajedničkoj rezidenciji.

 
Poruka za plesače je da se dobro naspavaju dan prije Takeovera jer će im trebati sva moguća energija kad dotaknu užareni podij Opiuma s obzirom da se očekuje zabava ekliptičnih razmjera  🙂
 
Za one najizdržljivije organiziran je i after party u novom epicentru kvalitetne elektronske glazbe u Šibeniku, klubu Blackout na kojem će nastupiti domaći DJ-i Chuby, NiceHell i Santiago Batacosta.
 
6. Što mislite koja bi trebala biti primarna zadaće portala elektroničke glazbe?
 
Primarna zadaća portala el. glazbe zasigurno je informiranje domaće publike o novostima na poprištu klupske scene i praćenje razvoja iste te promoviranje kvalitetne glazbe, evenata, izvođača bez obzira na stil, dob itd.
Smatramo da je Kl. Scena daleko najbolji i najkorektniji domaći portal el. glazbe jer svim DJ-ima, pa tako i nama, olakšavate put do ciljane publike i podržavate nas u svim projektima koje pokrećemo i zato smo vam jako zahvalni.
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2