Skip to main content
  • 15.11.2019.

Valentino Kanzyani: Jako je bitno međusobno pomaganje i suradnja

Valentino Kanzyani je headliner naše proslave 18 godina postojanja.

Piše: 

Slovenski DJ zavidne internacionalne karijere, jedan od očeva elektroničke glazbe susjedne nam zemlje, pravi umjetnik i ambasador koncepta More Than Clubbing pod čijim okriljem slavimo danas. Ako već slučajno niste, vrijeme je da ga pobliže upoznate i pogledate što nam sprema danas. 15.studenog, u Aquarius clubu.

1. Preko 20 godina uistinu impresivne karijere je iza tebe, koje bi trenutke izdvojio kada pogledaš unatrag.

Sjetim se svega. Sjetim se početaka, kada sam sve organizirao, postavljao binu, zvuk, organizirao cijelo događanje. Ništa mi nije bio problem samo da imam mjesto gdje mogu svirati svoju glazbu za ljude.
Onda se sjetim Ambasade Gavioli  gdje sam bio rezident, sastavljao program, kako kažu dečko za sve.  Tada sam i prvi put zamislio kako bi bilo lijepo da mene jednog dana netko tako dočeka na aerodromu kao što sam ja čekao glazbenike koji su svirali u Ambasadi Gavioli. Pamtim i kada sam držao prvu svoju ploču u rukama i kada sam prvi put dobio pohvale od Jeff Millsa, Carl Coxa i Richie Hawtina za produkciju. Kada je krenulo samo se razvijalo dalje i dalje. Onda sam izašao na 75. mjestu TOP  DJ Mag  ljestvici t svjetskih Dj-eva. Sve to bilo je toliko fantastično,  od turneja po Australiji, Aziji, Južnoj Americi. kao i svi festivali na kojima sam svirao. To iskustvo i ti doživljaju su neprocjenjivi i nezaboravni.

2. Koje bi artiste u svojoj dugogodišnjoj karijeri istaknuo kao uistinu posebne, inspirativne bilo u glazbi bilo u svakodnevnom životu.


Definitivno super DJ i producent – Ricardo Villalobos koji nema stilskih granica, voli i svira u setovima sve moguće. Takav je i u produkciji – nije ograničen ni na jedan stil i to je uistinu impresivno. Osim što je i tako dobar umjetnik, super je i kao osoba. S njim je uvijek zabava, bilo na stage-u ili studiju. Volim i Steve Reicha, prvi minimalista našeg vijeka..  Moram priznati i da sam isto veliki fan Depeche Mode i  jako  mi se svidio njihov zadnji album. Neki novi artisti su  zadnjih godina napravili male revolucije u svojim krugovima. Istaknuo bi Raresha, Binha i Mayella.
 

3. Koje su situacije u industriji koje po tebi trebaju promjenu?


Na komercijalnoj sceni sve je postalo  previše bazirano na marketingu. Ponekad mi se čini da nije dovoljno bitno tko je stvarno dobar i ima talent, već se vrijednost mjeri kroz pratitelje na društvenim mrežama.  Tko ima više lajkova i sljedbenika koji na kraju ništa ne znače ako nema pravog glazbenog sadržaja. Kao da je sve postalo previse površno i bazirano na zaradi. Dobro je što se bez obzira na komercijalnu scenu, underground također razvijao u svom smjeru i nastalo je dosta novih kolektiva koji stvaraju klupsku scenu i dajem im stopostotnu podršku.


4. Kako bi opisao Luck Is On kolektiv i Mayella kojeg ćemo po prvi puta slušati u Hrvatskoj?

Luckison je kolektiv  je nastao samo zbog kvalitetnog muzičkog druženja  prijašnjih godina s Mayellom, Tim Kernom i Tzenom. Dečki su me oduševili koliko su talentirani DJ i producenti. Mayell je klasa za sebe jer je  započeo novi val u slovenskoj klupskoj sceni i od njega se scena mnogo razvila i proširila. Cure bi kupovale ploče koje bi se svirale na partijima samo da imaju uspomenu na vinilu i da mogu stvarno reći:  „Ja imam ovu pjesmu.“
Mayell sad već svira dosta po Europi, svirao je legendarnim klubovima kao Tenax u Firenzi i Robert Johnsonu  Offenbahu. Dečko ima veliki potencijal i siguran sam, da će zagrebačka publika odvaliti na njega  kad osjeti  njegovu spontanu energiju iza gramofona.

5. Na kojim projektima trenutno radiš?


 
Trenutno sam dosta u studiju. Planiram nova izdanja i radim muziku u studiju a planiram i nova izdanja dok  22.11 imam veliki nastup u Ljubljani u sklopu Kurzschlussa gdje se vraćam  pločama iz zlatnog doba Techna. Svirat ću na 3 gramofona sve najbolje ploče koje su izašle između 1998 – 2005., kako tuđe tako i svoje. Mjesec nakon imam i jedan malo drugačiji a opet veliki nastup u Stožicama u Ljubljani za Ritem Mladosti, na kojem ću surađivati s popularnim slovenskim umjetnicima kao Neisha, Tabu i Perpetuum Jazzile.  Spremamo događaj isprepleten od mojih i njihovih stvari, koje će se onda svirati uživo na ogromnoj pozornici.

6. Od samog si starta ambasador More Than Clubbing koncepta. Zašto misliš da su takvi projekti važni?


Ovakvi projekti su jako potrebni jer ljudima daju informacije o klabingu, doživljaju i pružaju im priliku. Jako je bitno  međusodno si pomagati, surađivati, izmjenjivati ideje te graditi mostove.
 

7. Što te inspirira u životu i što radiš u vrijeme kada nisi u studiju ili na gažama?


Inspirira me druženje s različitim ljudima, putovanja i upoznavanje novih kultura.  Također, na mene jako inspirativno djeluju ljudi koji imaju veliku želju umjetnički se izraziti bez obzira na godine, mladi i stari, tu nema granice.  

 


8. Koja bi bila tvoja poruka za sve klabere?


Ostavite sve probleme iza sebe i dođite na zabavu s otvorenim srcem, bez očekivanja se prepustite i plešite!


Osim vizualnog dijela u kojem će nam se predstaviti nekoliko umjetnika očekujte spektakularan program. Pozivamo Vas na početak slavlja već u 21.30 kada ćemo predstaviti Zvučnu Kupku o kojoj ćemo uskoro više pisati. Interaktivan program poput zida na kojem će posjetitelji ostaviti svoj trag, 'flashback cornera' sa fotografijama posljednjih 18 godina scene do prodaje PDV Records odjeće i ploča te promotivne cijene knjige Laurent Garniera. Zbog toga predlažemo što raniji dolazak u klub kako biste doživjeli More Than Clubbing onako kako je i zamišljeno.
 


Za sve koji neće stići na otvorenje omogućili smo livestream uz Photo Studio 82. Na slavlju plešemo uz NT Wave (techno gitara) uz intuitivni vokal Dore Fodor i Legabyte live dvojac. Za DJ pultom moći ćete čuti osim Valentina Kanzyania i Mayella, Mate Čeko, IGZ, Sergej Snooze, Forniva te Lawrence Klein Advance i Grupne ulaznica u prodaji na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje danas do 19h. Karte na vratima će biti moguće kupiti od početka programa u 21.30 po cijeni od 100 kuna dok će iza ponoći biti 120.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing
 

 

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2