Skip to main content

Mladen Gertner: slavonski house ritam u Zagrebu

Premotavamo još jadnom na prekrasnu promenadu promo progresije. Predznaka KS, danas njome s noge na nogu skačemo do Slavonca u Zagrebu.

 
U Gunji je rođen Mladen Gertner, mladi DJ i producent kojeg je jednoga dana s krhkih 14 odjednom posjetila elektronička vila. Ritam je probio ljusku skroz do tople srčike unutra i događa se jedan od onih distinktivnih momenata raslojavanja koji ti dijeli život na onaj prije i nakon te točke. Kao vodiči i šamani na putu otkrivanja služe trake ekipe kao što su Carl Cox, Valentino Kanzyani, Umek, Magda, Marco Carola, Sven Vath… Sa 17, dok su ostali visili po prvim šankovima, Mladen je već bio za pultom upoznajući se s mogućnostima opreme i stvarajući vlastiti stil na dodirnicama housea, deep housea, funky housea i techhousea.

 
Veseo, pozitivan i neumorni generator energije za pultom, nadopunjen je ujedno i zaigranim istraživački nastrojenim karakterom, nesalomljivim optimizmom koji zaista vjeruje u slobodu na podiju. Kada nešto ne zna šuti i uči od iskusnijih, naporno vježba i slijedi svoj cilj s jasnom idejom kamo želi ići. Ako nisi zbunjen u vezi ljubavi i želje jedino što te dijeli od točke gdje jesi i gdje želiš biti je rad i trud, pa ga baš ove osobine vode na podije klubova poput Pomidor – Pula, Bastion – Osijek, Tufna – Osijek, Demode – Osijek, Vanilla – Vinkovci, Mkc – Županja,Slavonski brod-Vallinor itd.

 
2011. rekombinacije tuđeg nisu više bile dovoljne i kreće učiti o produkciji da bi naredne godine za talijanski Go Deeva Light Records nastao prvi EP "We are all Disco". Prvi album "Reasons for scream" izlazi na Bad System Records, a 2013. traka "Get Funky" uvrštena je u kompilaciju FUNKY DISCO HOUSE SESSIONS VOL. 11 za LW Recordings.
 
 
2015. donosi sivilo hortikulture s "Roses are gray" EP-om za Body Movin Records, a iste godine Chris Richardson naslovnu zraku vrti na Ibiza Live Radiu, dok je traka ujedno uvrštena i na DEEP HOUSE ESSENTIALS, VOL. 5.

 
Pitaš li Mladena ili bilo koga tko ga voli i poznaje gdje se nalazi sada, dobit ćeš odgovor – "U podrumu!". Povlačenje u osamu potrebno je vrijeme samoće i fermentiranja novog zvuka u mraku koji će uskoro biti spreman za svjetla pozornica, klubova i vrhova ljestvica. Pa do tada možda ne možeš s Mladenom u podrum na nekoliko sati chillanja, ali svakako ga možeš uhoditi na digitalnim kanalima niže. Baci oko i posudi uši jer ponekad najbolje vidiš kroz zvuk i noć (ne vjeruješ li, samo pitaj šišmiše)!
 
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2