Skip to main content
  • 10.08.2020.

Novi val: Chanovski

Sve je počelo 2016. kada je Chanovski zajedno sa prijateljom Nucleusom obožavao vrtiti glazbu doma i sjecati prvi kontakt sa DJ vještinama.

Piše: 


Nakon godinu dana napornog vježbanja poželio je osjetiti kako je to puštati u klubu. Prijatelj iz Šibenika spojio ga je sa ekipom iz splitske Kocke gdje su mu dali priliku da nastupi na partyu za mlade umjetnike.

Dok pušta glazbu voli stvarati što detaljniju i širu sliku zvuka

Istražuje različite žanrove u elektronici, no najviše se pronašao u filozofijama detroitskog techna, sci-fia, housea i tribal zvukova. "Inspiraciju pronalazim u istraživanju svemira, čitanju filozofije, vožnji za volanom, spiritualnim iskustvima, prijateljima; zapravo u svemu što me okružuje i mene čini menom." Nakon nekoliko nastupa u Kocki dobio je mogućnost da započne svoj program Black&Blue. U crno plavom svijetu sve je oko balansa.


"Želim ljudima kroz zvuk prikazati kako ja vidim i doživljavam svijet oko sebe. Zvuk B&B-a temelji se na plavom osjećaju te balansu između hipnotizirajućih futuristićkih zvukova i dubokih harmonija koje ostavljaju dojam misterije. Kroz projekt želim ugostit razne umjetnike sa vrha i sredine scene koju pratim, no ne želim zaboraviti kako sam ja krenio pa će tako biti mjesta i za one koji zaslužuju priliku." Prošle godine vrtio je i u Aurori kao jedan od pobjednika DJ contesta u sklopu Magic Sound of Dalmatia. Također jedan je od organizatora sinjskog festivala Gljevstok koji se odvija već deset godina.


Gljevstok:

Cilj festivala je druženje u prirodi i prezentacije mladih autorskih bendova, DJ-eva prvenstveno iz Sinja uz goste iz Hrvatske, a nadamo se i susjednih država. Festival je prezentacijskog karaktera i zamišljen je kao cjelodnevno druženje uz koncert, pa stoga počinje u ranim popodnevnim satima i traje do kasnih noćnih sati. Ulaz se nikada ne naplaćuje, a kampirati se može u obližnjoj šumici. Festival traje jedan dan.


Chanovski, Ivan Komlinović i Nucleus

Raven Form:
Projekt pokrenu od mog prijatelja Nucleusa i mene osobno.Nastupamo u B2B izdanju.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop