Skip to main content

Požeški hardstyle beat uz DJ Nikolu

Bio je to 13. rujna 1983. kada je Požega postala bogatija za jednog NIkolu. Premotaš unaprijed do 2004. i mladi gospodin Kovačević, ostavlja prezime na osobnoj kada je na floru i staje za pult kao DJ NIkola. naš danjašnji KS Promo fokus.


Jednostavnog aliasa, onaj koji je nedavno remikrirao "Raindrops" Katarine O'Halloran ,krenuo je eksperimentirati sa svojom vezanosti za techno, dance, hardcore i nešto kasnije, pod utjecajem internacionalne scene, uvlači se hardstyle i nastavlja dalje uz goreću želju da pred ljudima pusti ono što je stvori pa su započeli i prvi nastupi u tadašnjem požeškom The Bestu, koji danas poznaješ kao Platinum IN.
{youtube}v_ERt-LAZyw{/youtube}

Odabir karijere nije došao začuđujuće za onoga koji je već s velikim očima devetogodišnjaka temeljito uživao u svemu glazbenome i započeo svirati klavijature, no početak produkcija odgođen je 2001. financijama koje su ga prisilile da svu opremu kupuje sam i tako nastaje osbni studio s profesionalnom opremom. 2006. je donijela napredovanje u vidu DJ akademije. Što više znaš više možeš i imaš i odgovornost postati bolji pa je odgovornost i prihvaćena, sjajnim trakama "Cro Rave" i "Loud and Hard".

2014. upoznaje Katarinu O'Halloran posebice naklonjenu hard dance sceni i nastupa s kolegom Re-Jectorom u Slavonskom Brodu, da bi naredne godine imao čast nositi boje Hrvatske na prvom hard dance festivalu  – "Hard Island" u zrćkom Kalypsu –  a na prošiogodišnjoj rasprodanoj reprizi Re-Jector je publici predstavio mashup/edit trake "Dormant Game" uz odličnu reakciju internacionalnih stopala. Prezadovoljan odazivom festivaldžija uvjeren je kako se hard dance scena suvereno širi svim kutevima elektroničkog, dok je ujedno inspiriran poznanstvima i podrškom velikih svjetskih imena, a kao suradnje na glazbenom i video spektru posebno blizu drži one braćom Discorz i Re-Jector te Ohmiciderom (Dage Pown).
{youtube}htf307O0FLU{/youtube}

Stvaranje i produkcija je svakodnevni dio života DJ Nikole, nekoliko sati dnevno nužno je pokonjeno soničnoj ljubavnici, a traka može izroniti za nekoliko tjedana ili nekoliko mjeseci –  ovisno o tome koliko se ljubazno muze ukazuju. Najznačajnija pouka koju želi dati mladim ljudima na sceni je: "Slijedite svoje snove i vjerujte u sebe, tražite mogućnosti za ostvarenje snova. Ako dođu teški dani ne odustajte od onoga u što vjerujete." Svakako vrijedi poslušati tipa čiji mix za Unity Brothers se penje po top 100  hardstyle mixeva diljem svijeta.

Da ga pitaš na čemu radi sada čuo bi da je opsesivan oko tehničkog usavršavanja hardstyle i hardcore kicka, pa kao eksperiment s vremena na vrijeme dobiješ edit u kojem dorađuje baš ove elemente, kao što je recimo u preradi trake "Hope" Phuture Noisea. Iako smatra da je hardstyle još uvijek na domaćem tlu slabo zastupljen uočava rast interesa, a do tada jednako jako dere i po tehcnu pa poremećaje i disonance "Distorted Universe" trake nastale s Katarinom O'Halloran možete poslušati ovdje.
{youtube}kA0J1MwJfpo{/youtube}

https://www.facebook.com/DJ-Nikola-397002587328503/
https://twitter.com/djnikolamusic
https://www.youtube.com/djnikolamusic
https://soundcloud.com/djnikolamusic
https://instagram.com/djnikola
https://www.reverbnation.com/djnikolamusic

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2